Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding. Hun ønsker å bidra til å skape ro i organisasjonen. Røstad fratrer stillingen onsdag.

- Hun har valgt å trekke seg på eget initiativ, sier rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden til Adresseavisen.

Flere varslingssaker

Fire personer varslet i vår om det de mente var kritikkverdige forhold i arbeidsmiljøet i rådmannens fagstab for oppvekst og utdanning. I etterkant av varslingene har kommunen hentet inn det eksterne firmaet Visma for å undersøke saken. Rapporten fra firmaet konkluderer med at ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven og at «klagerne har blitt eksponert for en arbeidsmiljøsituasjon hvor deres integritet og verdighet ikke har blitt ivaretatt.»

- Vi har hatt samtaler om situasjonen som har vært og Visma-undersøkelsen, men jeg har ikke rådet henne til å trekke seg, sier Wolden til Adresseavisen.

«Lytteposter»

Adresseavisen fikk innsyn i en av varslingssakene. I varslingssaken kommer det frem at kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Gunn Røstad, skal ha hatt «lytteposter» i staben og at hun har sagt at hun får vite det de ansatte sier og gjør. Varsleren har oppfattet arbeidssituasjonen som utrygg, truende og krenkende.

- Bidra til ro

Røstad skriver i pressemeldingen at hun ønsker å bidra til ro i organsiasjonen.

- Det er tøft for staben ved oppvekst- og utdanning og for henne at dette skjer. Jeg har hatt møter med OU-staben, og nå må vi se fremover, sier Wolden.

Rådmannen sier at de har en plan for hvilke tiltak de skal sette inn. Kommunen kommer også til å hente inn ekstern kompetanse på arbeidsmiljø for å få jobbe med situasjonen.

Kommunaldirektør Gunn Røstad fratrer stillingen sin onsdag.

- Krevende, men interessant

Røstad understreker at hun har hatt fine og givende år som direktør for oppvekstområdet, som også er det området med størst antall ansatte i Trondheim kommune.

- Det har vært krevende men svært interessante år innenfor et område i stadig forandring, med veldig mange kompetente ansatte som har bidratt til positiv utvikling og nyskaping, sier hun i pressemeldingen.

- Bidratt til viktig utvikling

Rådmann Morten Wolden sier i pressemeldingen at Røstad som direktør har bidratt med viktig utvikling av oppvekstområdet.

- Jeg vil få takke henne for den jobben hun har gjort som direktør, sier Wolden.

Wolden påpeker at det har vært en positiv utvikling innenfor oppvekstområdet i løpet av Røstads tid som oppvekstdirektør. Han trekker frem saker som digital meldebok og bedre resultater i skolen.

Utlyser stillingen

Oppvekstområdet vil i en overgangsfase bli ledet av de øvrige direktørene i fellesskap, og Wolden understreker at alle funksjoner vil bli ivaretatt. Kommunaldirektør Helge Garåsen skal lede barne- og familiestjenesten, mens kommunaldirektør Elin Sollbu lede barnehagene. Kommunaldirektør Olaf Løberg skal ha ansvaret for skoleområdet.

- Stillingen som oppvekstdirektør vil bli utlyst så snart det er praktisk mulig, sier han.

Rådmannen orienterer formannskapet om saken onsdag morgen.