En snau time etter midnatt, natt til søndag, fikk politiet melding om knivstikking i området mellom Nordre gate og Fjordgata ved kanalen. En mann på 20 år var stukket med kniv og kjørt til St. Olavs Hospital av en kompis.

Klokken 09.00 søndag opplyser St. Olavs Hospital at mannen er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil. Han skal ikke være livstruende skadd.

- Det er veldig alvorlig. Han ble stukket flere ganger i mage og rygg og det kunne like gjerne ha gått liv, sier politioverbetjent Wenche Johnsen ved krimvakta.

Søndag kveld ble fornærmede i saken avhørt av politiet.

- Det gjenstår fortsatt avhør av flere navngitte vitner som vi nå har fått kjenskap til. Det gjenstår fortsatt en del arbeid med dette, sier Roar Jenssen ved krimvakta.

Ukjente for hverandre

Det er to mistenkte for knivstikkingen, en gutt på 16 år og en mann på 20 år.

- Etter det vi forstår, er de to mistenkte og offeret ukjente for hverandre, sier politioverbetjent Johnsen.

Oppstått uenighet

- De to mistenkte skal ha kommet bort til en gruppe nederst i Nordre gate og det skal ha oppstått en diskusjon eller uenighet om et eller annet, sier politioverbetjent Johnsen.

- En person ble så knivstukket. Han ble umiddelbart kjørt til sykehuset av en kompis, forteller Johnsen. De to som sitter varetektsfengslet er kjenninger av politiet.

Politiet avhørte flere vitner på stedet rett etter hendelsen. Teknisk har også gjort flere undersøkelser på stedet natt til søndag.

16-åring løslatt

De to mistenkte ble satt i politiets varetekt natt til søndag. De ble avhørt søndag og 16-åringen er løslatt. Ifølge politioverbetjent Wenche Johnsen har ikke politiet tatt stilling til om de skal framstilles for fengsling.

Hun vil heller ikke si noe om hva de to mistenkte har sagt i avhør.

- Det er av hensyn til etterforskningen, sier Wenche Johnsen.