Foto: Trondheim maraton

Nærmere 4000 personer har meldt seg på Trondheim maraton, som arrangeres lørdag. Arrangementet vil prege bybildet lørdag formiddag og ettermiddag, og det blir redusert fremkommelighet i flere gater.

- Vi ber bilister, syklister og andre til å ta hensyn til de som deltar i løpet. Vi håper at alle ser seg for når de skal krysse veien langs løypa, sier Morten Eliassen i Bedriftsidretten, som er arrangør av Trondheim maraton.

Forskjellige distanser

Første start er klokken 10, mens de siste deltakerne starter klokken 14.23. I hele denne perioden må bilister belage seg på at det kan ta lengre tid å komme seg rundt i sentrum. Løperne skal springe forskjellige ruter, men den 10 kilometer lange løypa blir brukt både av de som skal springe 10 kilometer, halvmaraton og maraton.

Det blir også barneløp i Nordre gate.

- Det kommer til å være mye folk i byen, både løpere og tilskuere, sier Eliassen.

Berørte veier

Rundt 120 vakter står langs løypa (se kart) og stopper trafikken hvis det er nødvendig, opplyser Elisassen. Her er noen av veiene som blir berørt:

  • Kongensgate mot Kjøpmannsgata blir stengt for parkering, og veien blir stengt når starten på løpet går.

  • En del vakter og politiet vil stå ved krysset mellom Elgeseter gate og veien inn mot St. Olavs Hospital. Her blir det redusert fremkommelighet.

  • Bilister og syklister bes ta hensyn til løpere i Osloveien.

  • Munkegata, fra Nidarosdomen mot Torget, blir stengt.