- Det er ny pers. Og jeg sprang maraton for to uker siden på Reykjavik, og to uker før der i Kongsvinger. Så jeg er veldifg fornøyd, sier Therese Falk - som sprang den lengste distansen på 3.13,19.

BILDESERIE: Se bildene fra Trondheim maraton her

Matelsker

41-åringen fra Hareid har løpt rundt tretti maraton siden hun begynte å løpe den lange distansen for drøyt fire år siden. Motivasjonen var tindrende klar:

- Jeg sluttet og røyke og ble tjukk. Jeg elsker mat. Det var derfor jeg begynte å springe. Livet går i bølgedaler. Av og til  har man det skikkelig dritt. Men denne mestringsfølelsen bare med å fullføre et maraton er helt fantastisk, sier hun.

Les også: Bruk snusfornuft når du trener

Australsk herreseier

Det var kjærligheten som trakk Trondheims nye maraton-konge til byen. Australske Luke Campbell vant herreklassen på sitt andre forsøk.

- Den siste runden var tung, men ellers gikk det bra. Den første runden var egentlig bare glede. Jeg så på folket langs løypa og det var artig at mange heiet på meg. Den andre runden var tung,  men det er slik det skal være også. Jeg hadde spart litt krefter foran den andre runden.  Det var planen jeg hadde lagt, og den holdt helt inn, sier 36-åringen som har bodd i byen i ni år.

- Kona liker Australia, jeg liker Norge. Så vi har flyttet litt imellom. Det er vanskelig å velge, sier han.

Les også: Disse sykdommene kan du trene deg friskere fra

Vinnertiden ble 2.51,05 på maratondistansen en litt grå formiddag i Trondheim.

- Jeg hadde et mål om å springe under 2.50, 0 - men dette er uansett personlig rekord. Jeg liker å løpe i duskregn, sier Campbell som ble tatt i mot i mål av kona og deres to barn.

Hjemmeseier i NM

Trondheim Maraton arrangerte også NM på halvmaraton. I dameklassen ble det en real hjemmeseier for motbakkeløpsdronningen Anne Nevin.

- Det var ekstra artig å vinne når det var på hjemmebane, sa veteranen.

Les også: Tønseth ble slått og mistet løyperekorden

Herreklassen ble vunnet av regjerende norgesmester på 5000 meter, Marius Vedvik. Vedvik lå lenge likt med fjorårets vinner av helmaraton, Ebrahim Abdulaziz, men sikret seieren med en spurt på den siste kilometeren.

- Det var en tøff duell. Ebrahim var veldig sterk. Men med fem-seks kilometer igjen, fikk jeg skikkelig trua på at dette ville gå, sier han.

1.05,14  ble vinnertiden i herreklassen på halvmaraton, mens dameklassen ble vunnet på 1.17,52.

Les også: Trondheim Maraton vil vokse seg dobbelt så stor

Det var kjærligheten som trakk Trondheims nye maraton-konge, Australske Luke Campbell , til byen. Foto: Petter Rasmus
I dameklassen i halvmaraton ble det en real hjemmeseier for motbakkeløpsdronningen Anne Nevin. Foto: Petter Rasmus
Herreklassen i halvmaraton ble vunnet av regjerende norgesmester på 5000 meter, Marius Vedvik. Foto: Petter Rasmus