Politiet møtte på de tre like før klokken 01 natt til lørdag. Da hadde de på seg «Soldiers of Odin»-uniformering.

- De ble innbrakt hit og snakket med før de ble dimittert, sier krimvaktleder Ole Devle ved Sentrum politistasjon.

Kontakt med politiet før

Det dreier seg om én mann på 50 år og to menn i 20-årene som alle gjentatte ganger tidligere har patruljert sentrum i uniformering.

- De tre har vært i kontakt med oss før, og tok ikke budskapet den gang, sier Devle, som overlater til en jurist å vurdere hva som skjer videre i saken.

Det er uvisst om de tre ble innbrakt for noe annet enn å være ikledd «Soldiers of Odin»-klær. Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag har ikke besvart Adresseavisens henvendelser lørdag morgen.

Måtte ta av seg gensere

«Soldiers of Odin», som selv hevder de vil forhindre bråk og uro i gatene om natten, har tidligere vært i kontakt med trondheimspolitiet i forbindelse med patruljering.

I vinter hevdet Ronny Alte, gruppens daværende talsperson, at de hadde etablert seg i Trondheim og at de stadig ble flere.

I juni ble flere personer bedt om å ta av seg genserne eller forlate sentrum. Den gang fulgte de politiets oppfordring.

- Politiets oppgave

Politidirektoratet har tidligere gått ut og skrevet at de er skeptiske til gruppen, og påpeker at det uakseptabelt at grupperinger opptrer som en form for «borgervern».

Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag, Nils Kristian Moe, har tidligere uttalt følgende om den selvutnevnte «private natteravntjenesten»:

- Det er en politioppgave å opprettholde ro og orden i Trøndelag. Jeg tar avstand fra dette. Det er ikke behov for en slik patruljering.