29. august møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for å ha blottet seg overfor en jente i barneskolealder som lekte på en lekeplass i Trondheim i april i år.

Mannen erkjente straffskyld i retten, men forklaringen hans vek en smule fra gjerningsbeskrivelsen i tiltalen, hvor det går frem at mannen onanerte i nærvær av den fornærmede jenta.

- Hentet gummipenis i kjelleren

Ifølge dommen hadde tiltalte denne dagen vært ute og handlet. Da han kom hjem drev den fornærmede jenta og lekte på en lekeplass i nærheten av mannens bolig sammen med en venninne. I et tilrettelagt avhør, som ble avspilt i retten, fortalte jenta at hun opplevde at mannen stirret på henne, før han gikk inn og blottet seg gjennom et vindu.

Tiltalte selv forklarte at han etter handlerunden la frysevarene i kjelleren. Han bestemte seg deretter for å vaske bilen sin, og la til at han oppbevarte vaskeutstyret i kjelleren. Det han angivelig også oppbevarte i kjelleren var en hudfarget gummipenis, som han hadde kjøpt i 2006. Denne tok han med seg.

- Like straffverdig

«Tiltalte forklarte videre at han gikk opp til 1. etasje og sto innenfor inngangsdøren, som har flere glassvinduer, mens han holdt gummipenisen sin foran skrittet sitt», heter det i dommen.

Jenta ble redd og løp fra stedet sammen med venninnen sin.

Selv om mannens forklaring avviker fra jentas og påtalemyndighetens tiltale, kan ikke retten utelukke at tiltaltes versjon stemmer. Dommerne mener likevel at det å holde en gummipenis foran skrittet kan straffes etter straffelovens paragraf 305, i likhet med blotting. «Retten mener det er like straffverdig å holde en gummipenis foran skrittet sitt på denne måten, i alle fall når den er i en slik naturtro utforming som tiltalte har beskrevet den aktuelle gummipenisen», heter det i dommen.

Fengselsstraff

Sør-Trøndelag tingrett mener det ikke virker som om mannen har tatt sakens alvor innover seg, selv om han i retten uttalte at dette var en dum ting å gjøre. Han dømmes, i tråd med aktor Hans Vangs påstand, til ubetinget fengsel i 18 dager. Han må også betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Politiadvokaten opplyser at tiltalte har vedtatt dommen.