- Aldri i mine ti år i Pride har jeg opplevd så mye engasjement. Vi fikk bare så vidt plass på Torvet, sier leder for Trondheim Pride, Sverre Ohlgren.

SE BILDENE FRA PARADEN

I fjor deltok rundt 2000 mennesker i paraden, i år var antallet steget til over 3500.

- Det er helt fantastisk. Vi har slått alle rekorder. Det var 40 påmeldte grupper i tillegg til alle enkeltpersonene som stilte opp, sier Ohlgren.

Stjørdalingen Therese Thyholt Henriksen (20) fra NRK-serien «Ut av skapet» hyller Trondheim Pride, men håper unge ser at homofili er mer enn parade-bildene viser

- Det var magisk

De som møtte opp var fra alle samfunnslag, fra LO og Amnesty til Astor fotballklubb og NTNUI.

Strindens Promenade Orchester var som alltid med og skapte stemning i paraden. Skeiv Ungdom ropte sine kamprop og trondheimsordfører Rita Ottervik rundet av appellene og underholdningsdelen på Torvet.

- Det var helt magisk. Nå er det hele over, men folk vil ikke dra hjem. De vil være samlet. Det er så fint å se, og en følge av godt arbeid tidligere. Vi har blitt mer synlige, fått mer oppmerksomhet og Pride har blitt større både her, Oslo, Bergen og i Stavanger, sier Ohlgren.

I forrige uke sa Ohlgren dette til Adresseavisen: - Ofte er homofile åpne blant venner og familie, men ikke på jobb eller i idretten. Spesielt gjelder dette herrefotballen, som fortsatt har et «macho»-preg over seg.

Orlando-skytingen

Hendelser fra rundt om i verden har ifølge Ohlgren også gjort arrangementet mer synlig. Som Orlando-skytingen i juni da 49 personer ble drept på en homseklubb, og bråket under Pride-paraden i Beograd for et par år siden da flere ble skadd.

- Dette er eksempel på at Pride fortsatt trengs, sier han.

På lørdagens arrangement var det få utkledde paradegåere. Det er ikke tradisjon for det i Trondheim.

- Vi har ikke lov til å ha med flåter i paraden siden det ikke er lov med kjøretøy i Nordre gate. Det er synd, men sånn er reglene, sier Pride-lederen.

Fripenn: Kom og sett dere barn, så skal jeg fortelle om den tiden da bare sjøfolk hadde tatoveringer og bare fotballdommerne var homo.

På lørdagens arrangement var det få utkledde paradegåere. Foto: MADS BILDØY
- Aldri i mine ti år i Pride har jeg opplevd så mye engasjement, sier leder for Trondheim Pride, Sverre Ohlgren. Foto: MADS BILDØY