Det var mandag ettermiddag at politiet i Sør-Trøndelag fikk melding om et mulig ran ved minibanken i Sparebank 1-lokalene i Søndre gate i Trondheim. Politiet rykket ut med alle ressurser, og ikke lenge etter ble en mann siktet for ran/ransforsøk.

Offeret forsvunnet

Men den fornærmede var ikke å se noe sted. Etter hjelp fra ansatte i banken og overvåkningsvideoen, ble offeret til slutt funnet: Mannen, som er i 70-årene, hadde gått hjem for egen maskin etter ransforsøket.

Nå er både fornærmede og siktede avhørt i saken. Krimvaktleder Geir Langås sier de nå vil lage en samlet siktelse med flere forhold.

- Den siktede har erkjent forsøk på ran og er nå løslatt. Det ble vurdert at det ikke var fare for gjentakelse. Mannen har elleve uoppgjorte saker bak seg, også fra Nord-Trøndelag, og vi vil nå lage en samlet siktelse for disse. Deretter vil det bli tatt ut tiltale ut i fra det juristene mener det er tilstrekkelige beviser for. De tidligere forholdene omfatter vinningskriminalitet og grove tyverier.

Plystret etter hjelp

- Hva vet dere om det som skjedde?

- Mannen har fortalt at han tok ut 6000 kroner fra minibanken da siktede plutselig kom inn i lokalet og tok etter lommeboken. Deretter mistet han balansen, noe som førte til at begge to falt over ende. Liggende på golvet begynner den eldre manne å plystre for å tilkalle hjelp. Og da kom det raskt to vitner til stedet som forhindret at siktede klarte å ta lommeboken med makt, forteller Langås.

- Det skal ha vært blodspor på stedet, ble det brukt kniv?

- Nei, vi kan ikke se at det ble brukt kniv eller annet våpen. Den eldre mannen bagatelliserer det hele, men dette er uansett et grovt forhold, sier krimvaktleder Langås og legger til:

- Siktede har også erkjent flere andre forhold, blant annet tyveri fra flere butikker.

Mandag kveld fortalte Langås til Adresseavisen at den eldre mannen ikke hadde blitt fysisk skadet etter ransforsøket:

- Tilstanden til mannen skal være bra. Han gikk hjem fra banken for egen maskin, han er nok en tøffing som har vært ute en vinterdag før, sa Langås.

- Alt ble filmet

Mandag ettermiddag var politiet usikre på om det faktisk hadde skjedd et ran, men etter at politiet hadde sett overvåkningsbildene var de ikke lenger i tvil, ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard ved politiet i Sør-Trøndelag.

- Hva viser bildene?

- Alt ble filmet. Det er ingen tvil om at dette var et ran, og vi behandler det som det ut i fra materialet som foreligger, fortalte operasjonsleder Bjørn Handegard.

- Hva kan du si om siktede?

- Det er en gammel kjenning av politiet, opprinnelig fra Nord-Trøndelag. Mannen er ikke avhørt ennå, men han sitter i arresten, sa Handegard.