Det var i vår Trondheim fikk beskjed om at de får 60 millioner kroner i ekstra belønningsmidler. Disse pengene ble i  tirsdagens formannskapsmøte fordelt på følgende måte:

* Biogass til bussparken:  18,0 millioner kroner.

* Innfartsparkering: 10,2 millioner kroner.

Midlene skal sikre gjennomføring av innfartsparkering på Være og Tonstad, dersom kostnadene overskrider det som er satt av i handlingsprogrammet. På Tonstad samordnes prosjektet med superbussløsning. I tillegg gis klarsignal for 0,5 millioner kroner til innfartsparkering i Eggkleiva, Skaun.

* Snarveier og tiltak for gåing: 4,2 millioner kroner.

Sykkelparkering

* Sykkel:  15,6 millioner kroner.

11,6 millioner kroner stilles til disposisjon for sykkelanlegg langs superbusstraséer i 2016-17. Det antas at det blir behov for økte midler blant annet i tilknytning til Høgskoleringen og Christian Frederiks gate, der utbygging er nært forestående.

4 millioner kroner til sykkelparkering. Sykkelstrategien legger opp til at sykkelandelen i Trondheim skal fordobles. Dette tilsier et betydelig behov for å sette fra seg sykkelen i Midtbyen og ved viktige kollektivknutepunkt utenom Midtbyen i 2016 og 2017.

* Økt frekvens hovedruter buss: 12,0 millioner kroner

Tildelte midler kan benyttes til assistansekjøring fra høsten 2016 på ruter med høy frakjøring, eventuelt tas inn som fast frekvensøkning ved neste revisjon av rutetabellen.

I formannskapet ble det også vedtatt, etter forslag fra Geirmund Lykke (KrF), at midlene til biogass går til økt frekvens hovedruter, såfremt fylkeskommunen blir kompensert for sine økte kostnader til biogass over statsbudsjettet 2017.

- Dette er en fantastisk god sakpå grunn av gode politiske vedtak har vi fått 60 millioner til satsning på miljøvennlig transport, sa Lykke.

400 millioner fordelt

I fjorårets statsbudsjett ble det avsatt 1380 millioner kroner til belønningsordningen. 980 av disse er bundet gjennom inngåtte avtaler. Nå fordeles de 400 millionene som ikke omfattes av faste avtaler, men gjennom egne søknader som kommunene har sendt inn.

Oslo/Akershus får 150 millioner av denne potten, Bergen og Trondheim 60 millioner hver. Stavanger 40 millioner, Kristiansand 30 millioner, Buskerud 15 mill, Grenland 15, Nedre Glomma 15 og Tromsø 15 millioner.