Det var 5. april i år at vestlendingen (64) ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet. Politiet oppsøkte deretter flere leiligheter i Trondheim og Bergen hvor det ble foretatt ransaking og gjort beslag.

I forbindelse med at politiet slo til, fant de først 65 300 kroner i kontanter samt 300 euro i siktedes pc-veske. Noen dager senere oppsøkte etterforskerne et selvbetjeningslager som 64-åringen disponerte. Der fant de en skoeske, og da de åpnet denne åpenbarte det seg 368 000 kroner.

Vil ha pengene tilbake

Vestlendingen har bekreftet at pengene tilhører ham, men motsatte seg beslaget. Han gikk i sommer til Sør-Trøndelag tingrett og krevde de 433 300 kronene utlevert.

- Slik det ser ut nå, mener vi at pengene er utbytte av en straffbar handling. For å sikre disse pengene ba vi derfor om at beslaget ble opprettholdt, sier politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Trøndelag politidistrikt.

Aktor: Halliksaken er ferdig etterforsket og politiadvokat Sigbjørn Oldren skal nå påtaleavgjøre saken mot mannen. Her er Oldren fra en annen straffesak i retten.

Bergensadvokat Per Magne Kristiansen forsvarer den halliksiktede vestlendingen. Han opplyser at klienten mener at de beslaglagte pengene stammer fra lovlig virksomhet.

- Disse pengene vil han ha tilbake, sier forsvareren.

- Penger for solgt hus

64-åringen har opplyst at pengene som ble funnet i skoesken er et vederlag for salg av et hus i Sør-Europa, ifølge kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett. Mannen viser også til at han har drevet ordinær, lovlig utleievirksomhet.

Retten tar ikke stilling til hvor pengene kommer fra, men antar at de kan bli inndratt i en straffesak senere. Og dette er tilstrekkelig for å opprettholde beslaget, ifølge rettsdokumentet. Mannen får derfor ikke tilbake pengene.

Siktet for 16 forhold

Menneskehandelgruppen ved Trøndelag politidistrikt har nå etterforsket ferdig halliksaken, og har sendt den til politiadvokat Oldren for påtalemessig vurdering.

Rett før sommeren skrev han en ny siktelse. Vestlendingen er nå anklaget for 16 forhold om utleie til prostitusjonsvirksomhet, halvparten av dem i Bergen. De åtte andre leilighetene i saken ligger i Trondheim og Oslo, ifølge Bergens Tidende. Politiet mener det er snakk om fremleie av leiligheter.

Forsvarer Kristiansen var for noen uker siden i et foreløpig siste avhør sammen med klienten. Der de fikk presentert siktelsen.

- Han har ikke tatt stilling til den nye siktelsen ennå, sier Kristiansen.