Da dørene åpnet klokken 19 fredag kveld, sto tre jenter fra Malvik videregående fremst i køen. De hadde planlagt kvelden godt:

- Vi løp ned til nano-laben for å være med på et forsøk der. Vi var blant de 30 som fikk være med, sier Johanne Almås, Lisa Husdal og Kristin Halmøy.

De går på studiespesialisering, og er snart midtveis i videregående. Deretter går kanskje turen videre til NTNU. Om de skal bli forsker? Tja. Det kan virke litt spennende, mente jentene.

Forsker-aktiviteter

I alt 180 forskere og studenter ved NTNU valgte å bruke fredagskvelden i Realfagsbygget på Gløshaugen. Anledningen var årets Researchers' night, eller forskernatt som det heter på våre breddegrader.

Her kunne ungdommene velge mellom ti ulike forelesninger og utvide sine kunnskaper om søvn, fremtiden i rommet, tegnspråk, tregrensa eller egen grense. Eller de kunne vandre omkring blant 51 forskningsrelaterte aktiviteter for å få en liten smakebit på ulike fagområder.

Forskernatt har vært arrangert ved NTNU siden 2006, og trekker årlig til seg over 1000 ungdommer fra videregående skoler og folkehøgskoler fra hele Trøndelag. Arrangementet er en del av Forskningsdagene. Målet med arrangementet er blant annet at forskere og ungdom skal møtes, og at det igjen kan føre til at ungdom ser på forskning som en mulig karrierevei.

Arrangementet ble som vanlig avsluttet med fyrverkeri, laget av pyrogruppen Eksplosiv.