Det var i slutten av august at Mari Aandahl fikk filmet den spesielle hendelsen i hagen på Persaunet.

- Jeg var ute med trillebår i hagen til mamma, da jeg plutselig så grevlingen komme opp av et hull under lekehuset. Det første jeg tenkte var at det var synd jeg ikke hadde noe å filme med, men så husket jeg mobilen, sier Aandahl.

Spiste bær i hagen

Hun forteller at grevlingen ikke ble skremt av at hun var der, men at den først stakk ned i hullet igjen. Aandahl forholdt seg rolig og litt etter kom den ut på ny.

Grevlingen bor under et lekehus i hagen. Foto: Mari Aandahl

- Da fikk jeg filmet den. Det overrasket meg at den kom opp mens det var lyst. I løpet av kort tid var den tre ganger oppe av hullet. Turen gikk til stikkelbærbusken, der den sto og spiste bær som lå på bakken, sier hun.

- Ble du redd?

- Nei, jeg var ikke redd, for jeg sto bak et tre. Jeg tenkte at jeg springer raskere enn den, men jeg vet mamma er varsom og ikke går i nærheten av stedet når det er mørkt, forteller Aandahl.

Får ikke komme inn

Mor til Mari, Kjellrun Strand Aandahl, forteller at grevlingen har bodd der i mange år.

- Den får som regler to barn hver vår, da har jeg sett dem om natta. Men jeg vil helst bli kvitt grevlingen. Vi har prøvd å stenge for hullet, men den bryter seg bare ut igjen, sier Strand Aandahl.

Grevlingen på vei for å spise stikkelsbær. Foto: Mari Aandahl

Om jeg sitter ute kan den komme svært nær meg. Jeg kunne ha klappet den noen ganger, dersom jeg hadde hatt lyst. Men jeg er rask med å lukke dører, jeg vil ikke ha den inn i huset, sier hun.

SE MER: Ikke en grevling i taket

Mari Aandahl fikk filmet grevlingen da den spiste bær i hagen. Foto: Privat
Grevlingen ble filmet klokken 19.45 på kvelden 22. august. Foto: Mari Aandahl