Dette bildet er tatt under en flytur denne uken. Foto: Rune Korshavn

- Det er en utrolig naturopplevelse. Vi flyr over landskapet på en vektløs måte og ser landskapet passere forbi, sier Trond Nordby.

Han mener det er fint å fly over Trondheim, og de har vært ute flere ganger denne dagen.

- Den fineste utsikten har vi når vi ligger over Okstadbakken og ser ut over Trondheim. Da ser vi langt ut over byen, sier Nordby.

Svever med vinden

Han er medlem i Trondheim ballongklubb og har drevet med ballongflyving siden 1984. Det er bare to piloter som flyr luftballonger i Trondheim i dag. Det kreves et ballongførersertifikat for å fly en luftballong.

- Når man flyr med ballong vet man hvor man starter, men ikke hvor man lander. Vi svever med vinden. Vi kan navigere opp og ned, men utfordringen er alltid å finne et egnet sted å lande, sier Nordby.

Luftballongen ble blant annet observert i Heimdal-området.

- Så morsomt ut

Han flyr luftballong når han har tid og det er fint vær. Interessen for luftballonger ble vekket da han så et tv-program om luftballonger.

- Jeg tenkte at det så morsomt ut. Den gangen da vi begynte med dette, var det ikke noen som drev med dette i Trøndelag. Vi måtte til Oslo for å få opplæring. Vi kjøpte en ballong, så var vi i gang, sier Nordby.

- Vi har holdt på med dette siden og nyter utsikten når vi er ute, legger han til.