Tidligere i september gikk politiet ut med en overvåkningsvideo og etterlyste en mann for en voldtekt som skal ha skjedd i Trondheim 18. juni.

Den fornærmede kvinnen i saken møtte en mann ved Cafe Løkka, ikke langt fra Solsiden i Trondheim.

Gikk forbi Dokkgata

- Kvinnen var beruset og kom i kontakt med en mann som tilbød seg å følge henne hjem. Hun har forklart at da de kom utenfor leiligheten, så ville hun si hadet, men han insisterte på å følge henne opp. Hun har videre forklart at han gikk inn i leiligheten hennes. Kvinnen skal ha blitt voldtatt på soverommet, sa politioverbetjent John Ola Volden ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen tidligere i måneden.

En overvåkningsvideo fra klokken 01.32 denne natten viser at den angivelige gjerningsmannen går forbi Dokkgata sammen med den fornærmede kvinnen. Adresseavisen publiserte denne videoen, men i sladdet tilstand.

Fikk mange tips

Politiet i Trondheim opprettet nylig en egen facebookside, og i helga ble den samme overvåkningsvideoen lagt ut der, men i usladdet tilstand. Det er første gang politiet i Trondheim formidler en etterlysning på denne måten.

- Det medførte et stort engasjement og over 200 000 visninger på ett døgn. Jeg tror ikke vi kunne fått så gode tips om vi ikke hadde gjort det på denne måten, sier Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sentrum politistasjon.

Som følge av tipsene ble nemlig en mann tatt inn til avhør mandag denne uken.

- Mannen er i 20-årene og er bosatt i Trondheim. Han er mistenkt for voldtekten, og vi mener at dette er rett mann, sier Marianne Høyer politiadvokat ved voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt.

Den mistenkte nekter

Hun har ikke skrevet en formell siktelse i saken, men fordi politiet har foretatt tvangsmidler overfor mannen, har han rettslig status som siktet. Mannen fikk gå etter avhøret, opplyser Høyer videre.

Advokat Torfinn Svanem forsvarer den mistenkte og var til stede i avhøret.

- Han har avvist at han har noe med dette å gjøre, sier Svanem.

Anders Sunde-Eidem utelukker ikke at politiet i fremtiden også vil etterlyse mistenkte via Facebook.

- Det kan hende at vi vil gjøre det, men dette må vurderes fra sak til sak, og en politiadvokat må godkjenne et slikt virkemiddel, sier han.