Ifølge kommunalråd i Trondheim kommune, Elin Marie Andreassen (Frp) vil regjeringspartiene foreslå at det bevilges 350 millioner kroner i friske midler til tidlig innsats i skolen når de legger frem sitt forslag til statsbudsjett.

- Dette er ment å gå rett i arbeidet mot det frafallet en ser i skolen. Med dette forslaget håper regjeringen å styrke den tidlige innsatsen, sier kommunalråden.

Trondheim kommune får etter sigende 11,2 millioner kroner, drøyt halvparten av potten som foreslås bevilget til Sør-Trøndelag.

Lavterskel

- Pengene er så langt fordelt etter elevtall, og kommunen må selv gjøre en vurdering på hvordan disse midlene skal fordeles videre. En kan for eksempel tenke seg at det ses på sosioøkonomiske forskjeller i skolekretsene som kan ha en betydning for hvordan pengene bør fordeles mellom skolene, fortsetter Andreassen.

For Andreassen er det viktig å trekke frem at dette vil gjøre arbeidet mot tidlig frafall mer effektivt. Pengene skal kunne brukes slik skolene selv ser det mest formålstjenlig. Enten det er under de vanlige undervisningene eller i mindre undervisningsgrupper.

- Skolene skal ikke trenge å gå gjennom møllen med saksbehandling for å sette inn tiltak når det trengs. Dette blir lavterskel, og noe som kan målrettes etter hvor skolene og kommunen vurderer at det er mest behov.

- Det vi ser i skolen er at elever som blir hengende etter får problemer med å ta det igjen. Det baller på seg for dem, og derfor er det viktig å starte tidlig, avslutter kommunalråden.

Regjeringens forslag til statsbudsjett legges frem torsdag neste uke.