Ila skole i Trondheim er vinner av Dronnings Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2016.

– Ila skole utmerker seg med en helhetlig og systematisk verditenkning, og ved å praktisere likeverd og inkludering i alle ledd, sier juryleder Inga Bostad, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, i en pressemelding.

Kommer også til Kunsthall-åpning

16 skoler var nominert til prisen, og Ila trakk det lengste strået. Juryen la vekt på at Ila skole «har en tydelig, kunnskapsbasert og målrettet ledelse som arbeider med å dyktiggjøre hele personalet i skolen og SFO, for å skape en god og inkluderende skole for alle».

Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen som deles ut for ellevte gang. I tillegg til heder og ære får Ila skole 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk. Dronning Sonja var nylig i Ila for å åpne sin egen samarbeidsutstilling med Magne Furuholmen i Galleri Ismene. 29. november kommer hun tilbake til Ila for å dele ut prisen. Og før det åpner hun den nye Kunsthall Trondheim 20. oktober.

Gode rollemodeller

I begrunnelsen for skoleprisenheter det også at skolen har en mangfoldig elevgruppe og er mottaksskole for nyankomne, minoritetsspråklige elever. «Disse blir inkludert i aktiviteter, turer og undervisning på klassetrinnet de tilhører. Juryen legger også vekt på at skolen i lang tid har arbeidet med lærerrollen og hva det innebærer å være gode rollemodeller i praksis».