- Jeg slutter til jul. Da har jeg vært rådgiver i nesten tre og et halvt år, og det er en tid for alt, sier Venke Aarethun, politisk rådgiver for ordfører Rita Ottervik (Ap).

Hun forteller at hun ønsker å slutte i god tid før neste valg slik at en ny politisk rådgiver har tid til å komme skikkelig på plass før neste runde med valgkamp.

Tilbake til gammeljobben

- Det har vært en veldig spennende jobb, og en bratt læringskurve, fortsetter Aarethun.

- Hva skal du bruke tiden på etter jul?

- Jeg har en jobb på Regionalt Ressurssenter på St. Olavs som jeg skal gå tilbake til. Også tenker jeg jo at det kan dukke opp noe annet spennende også.

- Hun har vært en uvurderlig god sparringspartner og fantastisk å ha i hverdagene, sier Rita Ottervik i en pressemelding fra ordførerens kontor.

Arvtakeren

Aarethun blir etterfulgt av Jan Åge Sneve Gundersen. Han har blant annet bakgrunn fra partipolitisk arbeid i Arbeiderpartiet, og har også flere perioder i Trondheim bystyre i bagasjen.

Ottervik omtaler ham som en meget dyktig person med erfaring fra offentlig og privat arbeidsliv, samt lang erfaring fra organisasjons- og informasjonsarbeid.

- Det er svært viktig med rådgivere som har en bred erfaring fra både arbeids- og organisasjonslivet som kan bringe hverdagsutfordringer inn i politikken, sier Ottervik i pressemeldingen og legger til:

- Gundersen utmerker seg som en svært god koordinator og tilrettelegger, noe jeg er helt avhengig av.