Gründer-kontorfellesskapet Mesh henter inn nye 15 millioner kroner i en ny emisjon. Teknologigründer Jørn Lyseggen og Ivar Koteng står bak den nye kapitalen. Koteng sier til Adresseavisen at han har tro på kontorfellesskapets metoder og at dette blir en stadig større del av måten næringseiendom vil bli leid ut på i fremtiden.

Kontorfellesskap

Mesh er et kontorfellesskap for gründere, og er lokalisert i Oslo sentrum. Mesh hatt en solid omsetningsvekst de siste årene. I fjor omsatte selskapet for om lag 20 millioner kroner.

- Jeg ser for meg at måten Mesh leier ut kontorlokaler på blir en stadig større del av eiendomsmarkedet, og det har jeg tro på. Jeg ønsker å bruke noen kroner for å investere i et eiendomsmarked som kommer til å bli større i fremtiden, sier Ivar Koteng.

Vil ekspandere

- Vi var i en god del møter med eiendomsinvestorer i forkant av emisjonen, og det er mange tunge gamle strukturer i den bransjen. Mange gamle menn på toppen som trenger tid til å tenke. Men Koteng har bygd opp sjappa si selv, og etter én time med presentasjon sa han: Dette er utrolig kult, jeg tror på dere. Jeg vil være med. Done. Han har gründermentaliteten selv om han er i toppen i eiendomsbransjen, sier Anders Mjåset, som er grunnlegger og daglig leder for gründer-kontorfellesskapet Mesh til nettavisen «Shifter».

Mesh har planer om å utvide virksomheten, og Mjåset sier til nettavisen «Shifter» at man har flere prosesser gående.

- Vi har vært og sett på 20 forskjellige steder og har prosesser gående. Vi håper på å lande et nytt sted i løpet av 2016. Eiendom tar tid, sier Mjåset.

Håp om Trondheim

Ivar Koteng legger ikke skjul på at han har et håp om at Mesh med tiden vil etablere seg i Trondheim. Koteng mener gründermiljøene som allerede er på plass i Trondheim vil kunne ha bruk for kontorfellesskap som Mesh tilbyr.

- Det ville ikke vært mer naturlig at du investerte i gründer-nettverk som allerede er på plass i Trondheim fremfor å velge et Oslo-selskap?

- Det er ingen tvil om hvor mitt trønderhjerte hører hjemme, men jeg fikk umiddelbar tro på denne gjengen. Jeg løper ikke etter folk på gata og spør om de vil at jeg skal investere. Mesh tok kontakt, og jeg har tro på denne virksomheten. Jeg har ikke fått tilsvarende henvendelser fra gründermiljøene i Trondheim. Mesh skaffer hus som folk kan være inni, og når klimaet vårt er sånn som det er, så trengs det slike, sier Ivar Koteng.