Det var like etter klokka 11.00 søndag formiddag at forbipasserende oppdaget en mann som fløt livløs i vannet ved Dora i Trondhem.

- Vi fikk melding fra publikum som fortalte at de hadde sett en person eller en dukke i vannet, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved politiets operasjonssentral.

Like etter klokka 11.15 meldte politiet at mannen er tatt opp av vannet og at hjerte- og lungeredning er igangsatt. Politiet opplyser at mannen ble erklært død på stedet. Politiet vet foreløpig ikke mer om hendelsesforløpet.

Obduksjon

- Den omkomne fraktes nå til St. Olavs Hospital, og vi har begjært obduksjon, sier Aaslund.

Politiet undersøker nå området rundt Dorabassenget på leting etter spor og eienddeler som kan bidra til å fortelle dem noe om hva som kan ha skjedd da mannen havnet i vannet.

Sjekker kamera i området

- Vi jobber også med å få en oversikt over om kamera i området kan ha fanget opp noe. Trondheim Havn har flere kamera i dette området, og de kan være interessante for oss. Vi undersøker saken bredt, og det er for tidlig å si noe som helst om hva som kan ha forårsaket dette, sier Arnt Harald Aaslund.

Nødetatene rykket ut til Dorabassenget i Trondheim søndag formiddag etter melding om en livløs person i vannet. Foto: Frank Lervik