En paragliderskjerm skal ha forårsaket strømbruddet.

- Plutselig gikk strømmen, og jeg gikk for å sjekke om sikringen var gått. Det var den ikke. Samtidig så noen andre i familien ut vinduet, og så da paragliderkjermen som hang i strømledningen, sier en nabo til der uhellet skjedde rett før 17.30 mandag ettermiddag.

Øvelseshopping

En halvtime etter uhellet hang skjermen fortsatt i strømledningen.

- Det er kun en paragliderskjerm, ingen personer, sier naboen.

Naboen sier det er en del øvelseshopping i Skjefstadbakken, men dette er første gang strømmen er tatt grunnet øvingen.

Adresseavisen får bekreftet fra Nidaros Luftsportsklubb at området tidligere har blitt brukt til øvelsesflyvning med paraglider, men de kjenner ikke til at det har foregått slik flyvning mandag.

Ifølge NRK Trøndelag skjedde hendelsen mandag da to paragliderpiloter drev trening på jordet. De sier at vinden tok tak i en av skjermene som lå på bakken.

- Vi trente på jordet, så kom det et vindkast og dermed fløy paraglideren opp og bortover, og landet i høyspentledningen, sier en av paragliderpilotene til NRK.

To strømbrudd

Kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal hos Trønderenergi Nett bekrefter at rundt 1000 kunder mistet strømmen klokken 17.25 mandag.

- Vi var naturlig nok usikre på årsaken, så vi sendte ut folk for å sjekke. Men før vi kom frem til stedet fikk vi beskjed om at en person hadde forårsaket at to tråder slo sammen, sier Wuttudal.

Han sier at det førte til en kortslutning, men at det tok kort tid før strømmen kom tilbake. Rundt klokken 18 gikk strømmen på nytt, og ifølge Wuttudal kan det ha skjedd da folk forsøkte å trekke ned skjermen.

Politiet opplyser at de ikke kjenner til saken.

Klokka 20.10 kom strømmen til de 1001 husstandene tilbake.

Tore Wuttudal sier at det var montørene fra Trønderenergi som tok ned paragliderskjermen, og at sikkerhetsprosedyrene gjorde at det tok litt tid.

1001 husstander er berørt av strømstansen. Dette skjermbildet er tatt klokka 19.50.