Martin Øvergård har siden 16.30-tiden fredag sittet utenfor kontorene til Trondheim trafikkskole. Der har han planer om å bli værende natten igjennom og frem til kontorene åpner lørdag morgen.

- Det er ingen sjanse for at jeg trekker meg nå, sier han.

Gevinsten; en tilbudspakke på kjøreopplæring som inkluderer 10 kjøretimer, all obligatorisk kjøring og en førerprøve. Trondheim trafikkskole tilbyr kun én, så det var førstemann til mølla.

- Jeg sparer 10 870 kroner på å få denne pakken, så selv om jeg skal igjennom en liten ildprøve i natt, er det verdt belønningen jeg har i vente.

- Flirte seg i hjel

- Det har dukket opp flere i bil her utover kvelden. Når de får øye på meg så ser jeg at de skjønner at tilbudet er tapt for dem.

De første som oppdaget Øvergård var riktignok ansatte ved trafikkskolen.

- Da jeg kom hit var de akkurat ferdig med et personalmøte. De holdt på å flire seg i hjel når de forstod hva jeg har planlagt å gjøre.

Les også kommentaren: Toilldag med ubehag

Nybakt far

Livssituasjonen til Øvergård er årsaken til at han tar natten ute i det fri.

- Jeg ble far for andre gang for to uker siden, og det er hovedsakelig på grunn av barna at jeg nå ønsker å ta førerkortet. Verken meg eller samboeren min har lappen, så vi har lenge vært avhengig av kjørehjelp fra familie og venner.

Nå ønsker Ødegård å gi tilbake.

- Jeg er dypt takknemlig ovenfor alle som har kjørt rundt på oss til nå. Denne natta tar jeg også for dem, for jeg har lyst til å gjengjelde hjelpen.

Spent på natten

I følge yr.no skal det krype ned mot én grad i natt, men med to lag ull, et lag dun og tykt teppe er Øvergård forberedt på en kjølig natt.

- Foreløpig er jeg god og varm, men jeg er spent på hvordan det går utover. Jeg har med meg varm kakao, og jeg kommer nok til å bestille meg en pizza senere i kveld. I tillegg leser jeg boka «Veien til førerkortet», så dette blir bra.

Han er ikke veldig nervøs for at noen kommer til å gjøre ugagn med ham.

- Det er jo fredag kveld, så en vet jo aldri hva folk finner på. Jeg har aldri overnattet ute i Midtbyen før, men jeg tror det kommer til å gå greit. Det er i hvert fall verdt risikoen.

Kveldskos: Martin Øvergård (26) er klar for natten. Foto: Vegard Eggen