Trondheimsborger nummer 190 000 heter Vilde Bjørseth Nilsen og ble født på St. Olavs Hospital onsdag 19. oktober. Foreldrene er Kristin Bjørseth (23) og Trond Nilsen (25) som bor på gården Digre på Bratsberg. Foto: jensa petter søraa, Adresseavisen

– Hun er bare snill og grei, spiser og sover. Jeg tror ikke det er så ille å være innbygger nummer 190 000, sier mor Kristin Bjørseth (23).

Onsdag 19. oktober kom Vilde Bjørseth Nilsen til verden på St. Olavs Hospital. Jenta veide 3870 gram og var 50 centimeter lang.

– Hun kom ti dager på overtid, vi har gått og ventet og gledet oss, forteller pappa Trond Nilsen (25).

Skal være attraktiv for barnefamilier

Trondheimsordfører Rita Ottervik mente det var på sin plass med en markering.

– Vi er så heldige at vi har befolkningsvekst, men vi har også fødselsoverskudd og det kommer til mange nye innbyggere. Det betyr at vi er fortsatt er en ung by med en stor andel unge mennesker. Det er viktig for oss både å ha mange studenter, men også at vi har barnefamilier i byen. Trondheim skal være en attraktiv by å bo i for barnefamilier.

Også Torbjørn Skei og Torbjørn Sotberg, administrerende direktører i henholdsvis Coop Midt-Norge og boligbyggelaget Tobb, var til stede og hadde med gaver som kommer godt med for de nybakte foreldrene.

I 2013 passerte byen 180 000 innbyggere. Senest 1. januar 2020 vil Trondheim nå 200 000 innbyggere, da slås Trondheim og Klæbu sammen. Byen har vokst med drøye 3000 innbyggere i året de siste årene.

Kristin Bjørseth og Trond Nilsen bor på gården Digre på Bratsberg og har nettopp fått lille Vilde i hus.

På landsbygda

– Har dere inntrykk av at Trondheim er en bra kommune å vokse opp i?

– Ja, du har alt du trenger lett tilgjengelig, sier Kristin.

Selv har de vokst opp på hver sin side av Jonsvatnet, litt utenom bykjernen samtidig som sentrum ikke er mer enn 20–30 minutter unna med bil.

– Det er landsbygda, og det er sånn vi liker det. Likevel er vi nære byen og kan bruke tilbudene her.

– Vi må huske at Trondheim er en av de største landbrukskommunene i Trøndelag, vi glemmer fort det, sier Rita Ottervik.

Trondheimsborger nummer 190 000 heter Vilde Bjørseth Nilsen og ble født på St. Olavs Hospital onsdag 19. oktober. Her med mor Kristin Bjørseth.

Hestefolk

Paret bor i kårhuset på gården til foreldrene til Kristin. Odelsrett har de ikke, så de håper å finne seg noe eget etter hvert. Et gårdsbruk eller småbruk med plass for hester og andre dyr er drømmen.

– Vi håper å finne noe i området Bratsberg-Jonsvatnet. Vi har familie der og besteforeldre i nærheten, det er betyr mye.

På begge hjemgårdene, som ligger ti minutters kjøretur unna, er det hester. Trond driver med trav og Kristin med dressurridning, og sjansene er gode for at Vilde blir ei ekte hestejente.

– Det er kjempefint å vokse opp der, sier de nybakte foreldrene.