Politibetjent Bernard Rytter og kollegene tok oppstilling i Sivert Thonstad vei på Heimdal i Trondheim torsdag morgen. Veien fikk ny skilting for cirka en måned siden. Skiltingen viser et forbud mot gjennomkjøring, men det har tydeligvis ikke alle sjåførene fått med seg.

- De siste tre dagene har vi hatt kontroll her i Siverts Thonstads vei, sier Bernhard Rytter, politibetjent ved Heimdal politistasjon.

Skrev ut bøter

Tirsdag stanset de billistene og varslet fra om at de hadde brutt et forbud om gjennnomkjøring. Men onsdag og torsadg ble det skrevet ut forelegg til de som ikke fulgte skiltingen på stedet.

- Onsdag ble det skrevet ni forelegg og i morges ble det skrevet sju forelegg, sier Rytter. Hvert forelegg er på 4200 kroner.

- Folk reagerer på at det er en høy bøtesats, men da sier vi at de kan dele opp forelegget hvis de kontakter Statens innkrevingssentral. De fleste tar det med fatning, men noen tyr til tårene og blir veldig preget av det. Det er leit, men vi må gjøre jobben vår, forklarer politibetjenten.

Boligstrøk

Politiet mener at det er et problematisk område fordi det er et boligstrøk. Mange myke trafikanter, skoleungdom og barn benytter området daglig.

- Forbudet i Sivert Thonstads vei fører til økt trafikk i nabogata, Vestre Rosten. Det er også en boliggate, så vi kommer til å ha oppmerksomhet i området framover, avslutter Rytter.

Her stanses en sjåfør for brudd på skiltingen. Foto: Håvard Haugseth Jensen
For cirka én måned siden ble det gjennomkjøringsforbud i Sivert Tonstads vei. Foto: Håvard Haugseth Jensen