Hallen skal ikke være delt opp på ulike lokaliteter. Dermed snevrer man inn mulighetene for å komme frem til andre plasser enn Øya, mener Venstre, Høyre og SV.

- Dagens vedtak er et dolkestøt, slår Jon Gunnes (V) fast.

Formannskapet tok tirsdag stilling til seks forslag som rådmannen la frem. Ett av punktene handler om at man i det videre kun skal utrede alternativer for ett samlet anlegg.

Les også: Nå skal rådmannen utrede storhall på nytt

Les også lederen: Beklagelig vedtak

Skuffet over vedtak

Formuleringen som Geirmund Lykke (KrF) og et flertall ble enige om, var: «Det legges til grunn at storbyhallen skal tilby minimum 36.000 kvm bruttoareal for messeformål, ni håndballbaner og én hall for større idrettsarrangement og konserter med kapasitet for 8000 i tribune og 12 000 tilskuere på flatt golv.»

- Nå ser det ut som om de nye alternativene utelukkes. Det står om kommunens troverdighet. Vi må ha en god gjennomgang uansett om man er for eller imot Øya, sier Berit Tiller (H).

Hun er skuffet over tirsdagens vedtak. Frp gjorde det fra starten av klinkende klart at de ikke ville være med på nye runder med utredninger:

- Vi stemmer imot hele innstillingen. Det er allerede er bestemt at hallen skal ligge på Øya, dette forsinker bare prosessen, sa Maria Alseth (Frp).

Ottar Michelsen (SV) har følgende kommentar til flertallets avgjørelse tirsdag:

- Det ville nesten vært mer redelig om de gjorde slik Frp gjør, nemlig å være åpen på at man ønsker Øya, sier Michelsen.

- Jeg håper vi skal klare å komme på banen igjen, men dette er en dårlig dag for utviklingen i storbyhalldebatten, sier Gunnes.

Les også: «Forargelsens bygg», Gulltanna og andre tabber har noe til felles

Les også: Vil spleise på ny storhall på Brattøra

Sikret flertall

Marte Løvik (Sp) og Ola Lund Renolen (MDG) stemte for vedtaket og sikret dermed flertall for forslaget om en samlet løsning:

- Vi har ikke gjort et endelig vedtak for hva vi som parti mener om lokalisering, sier Renolen.

- Hvorfor var det da viktig for MDG å slå fast at det blir en samlet løsning?

- Det har ligget i kortene hele veien at det er det optimale. Men det betyr ikke at vi slår fast at vi vil akseptere Øya som sted for en samlet løsning, sier Renolen.

Les også: Dette er Sluppen-alternativet

- Nødvendig avklaring

Geirmund Lykke (KrF) er klar på at dette var et nødvendig vedtak:

- Det er avgjørende å ha de grunnleggende premissene for en storbyhall helt klare. Det virker som om Høyre nå går bort ifra ett samlet anlegg, men for å få det bygget som messeaktørene ønsker, må vi ha det samlet. Nå sier vi klart og tydelig politisk og overfor bysamfunnet for øvrig: Det er et slikt samlet bygg vi nå vurderer lokalisering av, sa Lykke.

Høyre ved Berit Tiller understreket at partiet ikke har konkludert på hva som vil være best, men at de ønsker å holde mulighetene åpne.

Gunnes mener for øvrig også at en delt løsning også kan være god for messeaktørene:

- Dersom vi legger storbyhallen inntil hoteller eller annet, så kan det bli en god arena for messer. Det er slike muligheter både på Sorgenfri og på Brattøra, sier Gunnes.

Vi spør Geirmund Lykke om han med dette snevrer inn mulighetene for alternativer til Øya, for eksempel Brattøra:

- Ja, men Brattøra er jo uansett ikke et alternativ på grunn av innvendingene fra Kystverket. Så ser vi også nå at folk er bekymret over et nytt høyt bygg ved togstasjonen. Hvordan vil man da reagerer på en storhall på Brattøra, spør Lykke.

OPPDATER DEG SELV - HER ER ALLE SAKENE OM DEBATTEN RUNDT TRONDHEIM SPEKTRUM