Siden 2014 har kommunen utredet nytt bydelsbasseng øst i Trondheim. Tre alternativer ble vurdert som best kvalifisert:

* Moholt studentby, nordre del.

* Rotvoll øvre, langs grøntaksen mot eksisterende skoletomt – «idrettsaksen».

* Dragvoll nord, framtidig senterområde.

Vil ha Rotvoll

Rådmannen innstilte på Moholt, men da saken skulle opp i formannskapet for en snau måned siden ønsket Høyre å sende den til kultur-, idrett- og friluftslivskomiteens (KIF) for en behandling der først.

- Dette er en sak hvor jeg har lyst til å høre hva sektorpolitikerne mener før vi politikere i formannskapet bestemmer noe. De sitter tett på denne typen saker, sa Berit Tiller (H).

Nå er saken behandlet i KIF, og både Moholt og Dragvoll ble forkastet.

Etter et forslag fra Aps Julie Indstad Hole på vegne av Ap, SV, V, H og PP ble det enstemmig vedtatt at komiteen mener Rotvoll Øvre er bedre alternativ enn Dragvoll og Moholt Studentby. Det pekes på at et bydelsbasseng Øst bør ligge lenger nordøst enn hva som er tilfelle for Moholt og Dragvoll.

Komiteen mener også det er ønskelig å vurdere andre mulige tomter lenger nordøst i byen.

Tilgjenglighet

I uttalelsen heter det at bassenget skal være tilgjengelig for mange brukergrupper, samt ligge i nærhet til flest mulig skoler, til større befolkningskonsentrasjoner, være tilgjengelig for idrettslag, mosjonister og rekreasjonsbruk, samt i nærhet til eksisterende eller planlagte, solide transportsystemer som gir mulighet for god og trafikksikker atkomst til anlegget, både med kollektivtransport, gange, sykkel og bil.

Komiteen peker på at både Husebybadet og Pirbadet har begrenset tilgang for de med minst mobilitet. Derfor mener KIF at dette ikke må skje når det nå bygges nytt basseng, og at man hensyntar brukere med minst mobilitet både hva angår utforming av bygg, garderobe og parkeringsløsninger på utsiden.

Tirsdag skal saken opp igjen i formannskapet. Rådmannen har ikke endret sin innstilling, og mener at Moholt er best. For alle tre lokaliseringene ligger prisen på anslått prosjektramme på 205-210 millioner kroner.

Her er bassenget tenkt på Rotvoll ifølge saksfremstillingen. Foto: Trondheim kommune