Skolen har fått den for sitt arbeid med mangfold og inkludering. Elevene tok i mot dronningen med dans i skolegården.

Ila skole i Trondheim er vinner av Dronnings Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2016.

– Ila skole utmerker seg med en helhetlig og systematisk verditenkning, og ved å praktisere likeverd og inkludering i alle ledd, sa juryleder Inga Bostad, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, i en pressemelding.

Tatt initiativ selv

16 skoler var nominert til prisen, og Ila trakk det lengste strået. Juryen la vekt på at Ila skole «har en tydelig, kunnskapsbasert og målrettet ledelse som arbeider med å dyktiggjøre hele personalet i skolen og SFO, for å skape en god og inkluderende skole for alle».

Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen som deles ut for ellevte gang. I tillegg til heder og ære får Ila skole 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk.

Gode rollemodeller

I begrunnelsen for skoleprisenheter det også at skolen har en mangfoldig elevgruppe og er mottaksskole for nyankomne, minoritetsspråklige elever. «Disse blir inkludert i aktiviteter, turer og undervisning på klassetrinnet de tilhører. Juryen legger også vekt på at skolen i lang tid har arbeidet med lærerrollen og hva det innebærer å være gode rollemodeller i praksis».

Dronning Sonja er på Ila skole i dag. Foto: TERJE SVAAN