Det er flere veier i Trøndelag som er stengt som følge av det kraftige regnet. Vegtrafikksentralen sendte ut oppdatering klokka 19.30.

  • Fylkesvei 164 ved Leirådalsvegen ved Vukuvegen, i Verdal kommune, Nord-Trøndelag er åpnet

  • Fylkesvei 30 ved Singås er åpnet

  • Fylkesvei 968 i Selbu ble meldt åpnet like før klokka 14.00. Like etter veien ble åpnet, gikk et nytt skred litt lenger inn mot Renå snuplass. Geolog og entrepenør hadde ikke engang rukket å dra fra det forrige skredstedet, så det forventes rask rydding av stedet.

  • E14 i Meråker har vært stengt etter ras, men åpnes mandag i perioden 17-22, før arbeidet med å rydde begynner på igjen fra klokka 22 til klokka 06 tirsdag morgen.

  • Fylkesvei 700 ved Å og Kjerstad er åpnet for trafikk. Det er imidlertid innsnevret kjærebane og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen etter et jordras.

  • Ett felt er åpnet på Fylkesvei 490 ved Meldal. Vegvesen skal på befaring dit tirsdag morgen.

  • E39 Gjølme er åpnet, men fordi grøftene på stedet fylles opp av vann skal Vegvesenet på befaring tirsdag.

  • E6 ved Horg er åpnet på ett felt med manuell lysdirigering

Det er også to toglinjer, Rørosbanen og Meråkerbanen, som er rammet av flomværet. Disse er begge stengt og vil trolig ikke bli åpnet før tidligst onsdag formiddag sier Jernbaneverket.

Dette bildet har geotekniker Eivind Schnell Juvik tatt i Meråker. Foto: statens vegvesen

E14 åpner tidligere enn ventet

Statens vegvesen beregnet først at E14 kom til å være stengt helt til onsdag, men litt før halv fire mandag ettermiddag kom de med en gladmelding til alle i området

- På grunn av bedre fremdrift på ryddingen av masser enn forventet, får vi til å åpne veien igjen i dag fra kl 17-22. Så vil veien være stengt i natt fra kl 22-06 i morgen før den åpner igjen. Det vil være manuell dirigering på stedet og folk må være forberedt på at veien kan bli stengt igjen, hvis det er fare for et nytt ras. Vi har folk som vil overvåke situasjonen hele døgnet, forteller forteller Eivind Schnell Juvik, som er overingeniør hos berg og-geoteknikkseksjonen, i en pressemelding.

Fylkesvei 30 ved Singsås har ett kjørefelt åpent for trafikk nå. Det var her et tog sporet av mandag morgen.

- Her har det kommet såpass mye jord at vi ikke kan åpne det ene kjørefeltet på en stund. Men trafikken flyter greit nå med ett kjørefelt, forteller byggeleder Petter Blindheim.

Fylkesvei 968 i Selbu har vært rammet av flere skred. Det siste skredet gikk i 14-tida mandag ettermiddag.

- Det skal være noen personer som bor i nærheten av der skredet gikk og som nå blir rammet av at veien har blitt stengt. En geolog er på vei opp for å sjekke forholdene. Vi håper å få åpnet veien igjen så fort som mulig, men det vil undersøkelsene der oppe gi svar på, forteller overingeniør Helge Hoven.

I Leirådalsvegen i Verdal er det stengt på grunn av flom. Foto: leif arne holme
Det har kommet mye vann i veibanen på fylkesvei 164.

Uten strøm i Verdal

I Verdal var det også problemer med strømmen natt til mandag. I sentrum og på Bruvold var rundt 200 husstander uten strøm, meldte Innherred.

Mandag morgen er feilsøket avsluttet og området er innkoblet igjen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Dette bildet har geotekniker Eivind Schnell Juvik tatt i Meråker. Foto: statens vegvesen