Frivillighetsprisen i Trondheim kommune deles ut for syttende gang, og går i år til Thorleif Eliassen. Han har vært med å starte og drifte Tranderbrazz, et musikkorps for barn og unge med funksjonshemninger.

- Under Thorleif Eliassens oppofrende og dyktige ledelse, har korpset utviklet seg fra å være et relativt beskjedent skolekorps, til å bli en sentral møteplass og en fremragende kulturinstitusjon for musikere med funksjonshemning, sa ordfører Rita Ottervik i sin tale under prisutdelingen.

Motiveres av datteren

- Jeg tror ikke det har sunket inn ennå. Dette er en utrolig stor ære, og jeg er så ydmyk som det går an å bli over å få denne prisen hos Trondheim kommune, sier Thorleif Elliassen.

Han forteller at mye av hans motivasjon for arbeidet ligger i det faktum at han selv har en funksjonshemmet datter som har vært med i korpset i mange år.

- Hun har sagt at hun vil være med så lenge jeg er med, og det er en fin drivkraft, sier han.

- Arbeidet er så gøy og givende at det er vanskelig å beskrive. Medlemmene i korpset vokset musikalsk og sosialt, og å få føle med på denne utviklingen gir meg så mye. Det er umulig å være i dårlig humør når jeg møter de på øving tirsdagskveldene.

På nyåret fyller Trønderbrazz 30 år. Eliassen, som da har vært leder i 28 av årene, er usikker på hvor lenge han vil fortsette som leder, men sier at han alltid vil ha tilhørighet i korpset.

- En unik møteplass

Eliassen var en sentral del av foreldreforeningen som stiftet korpset ved Dalgård skole i 1987. Etter to år som nestleder, ble han valgt som leder. Korpset har 30 musikanter mellom 15 og 44 år, og opplever stadig forespørsler om nye medlemskap.

- Korpset er en unik møteplass for både ungdom, voksne medlemmer, foreldre og andre foresatte. De ukentlige øvingene, eksterne spillejobbber og konserter, er sammen med sosiale utviklukter en berikelse og viktige opplevelser i musikantenes liv, sier Ottervik, som var en del av komiteen som delte ut årets pris.

Ottervik roser Eliassen for hans innsats med å gjennom koret synliggjøre funksjonshemmede i samfunnet på en posiitv måte.

Et vidt spekter av engasjement

Eliassen har i tillegg til sitt arbeid for Trøndebrazz vært med på å etablere samarbeidskorps i Albania og på Færøyene. Han har også vært Forballforbundets regionkontakt for HU-lagene i Trondheimsregionen og engasjert seg i arrangementskomiteen av Landsturneringa i håndball og fotball for funksjonshemmede, Inkluderingsutvalget i NHF og organisasjonen MOT.

- Det er vanskelig å presentere en utfyllende oversikt over de mange frivillige oppgavene han har vært med på, men det er engasjementet i Trønderbrazz som nok har størst plass i livet til prisvinneren, sier Ottervik i sin tale.

En årlig hedring av frivillighet

Trondheim kommunes frivillighetspris er en årlig pris som går til personer, institusjoner eller organisasjoner som utfører en frivillig innsats for sine medmennesker i Trondheim. Prisen går til aktører i frivillige arbeid innen helse, omsorg og velferdstjenester, sosiale tjenester, utdanning, kultur eller miljø. Årets komité besto av ordfører Rita Ottervik, bystyremedlemmer Espen agøy Hegge og Marianne Melø, kommunaldirektør Helge Garåsen og Olaf Løberg og kommunalråd Elin Marie Andreassen.

Prisen består av en skulptur kalt "Skroget" og en gavesjekk på 25000 kroner, og ble delt ut mandag kveld under en festforestilling.

Eliassen tar i mot årets frivillighetspris fra ordfører Rita Ottervik. Foto: Kristin Slotterøy