Fredag 9. desember settes det opp et eget juletog fra Oslo til Trondheim. Visit Trondheim, i samarbeid med Midtbyen Management og NSB, står bak arrangementet som skal skape blest rundt Trondheim som juleby.

Anbefalt i britisk avis

- Vi ønsker at Trondheim skal være en juledestinasjon som andre storbyer. Når The Daily Telegraph løfter frem julemarkedet i Trondheim som en av Europas beste julemarked, er det på tide at vi også viser fram den kvaliteten vi har, sier markedssjef i Visit Trondheim, Sunniva Evjen.

Julemarked i Trondheim. Foto: Rune Petter Ness

Les om hvordan julemarkedet i Trondheim ble fremhevet i britisk avis.

Hun mener Trondheim kan by på en annen type julestemning enn andre byer, og er trygg på at kvaliteten er god.

- Vi har kjempefine, lyssatte julegater og handelsgater der du både kan juleshoppe og spise god mat. Og det er kort avstand mellom alt. I tillegg har aktører innen teater, konserter og museer blitt gode på ha et bra program i desember.

Foto: Glen Musk

Korsvikaspelet på togtur

Toget går fra Oslo S tidlig fredag ettermiddag og vil ankomme Trondheim Sentralstasjon like før klokken ni på kvelden.

- Det er første gang vi gjør dette. Underveis blir det både små konserter, dramatikk og underholdning. På Oppdal stasjon vil «Håkon & Kark» fra Korsvikaspelet ta imot toget på perrongen, og gi en smakebit fra oppsetningen. Deretter blir de med toget fram til Trondheim, sier Evjen.

Mellom Oslo og Oppdal vil man få julestemning med blant andre Gabriella Rhedin og Charlotte Elise Olsen, minikonsert med bandet Seljemark og trekkspillmusikk med Tor Erik Jenstad.

Dovrebanen er en av de mest trafikkerte strekningene for NSB i julestria.

NSB vil sammen med Visit Trondheim og Midtbyen Management skape julestemning på Dovrebanen. Foto: NSB

-  Vi kjører ekstra lange tog i julen. I år har NSB totalt 23.400 ekstra plasser i løpet av jul og nyttår. På Dovrebanen blir det totalt 8.100 ekstra plasser mellom Oslo og Trondheim, sier Terje Fossum, markedsansvarlig Dovre- og Raumabanen, i en pressemelding.

Gløgg og pepperkaker

- Vi har ikke hatt en stor kampanje rundt dette, men har spredd det i sosiale medier. Vi ønsker å vise østlendingene det veldig spesielle julemarkedet vi har i Trondheim. Neste år vil vi satse enda bredere og jobbe mot byer som har direkteruter til Værnes, sier Evjen.

Toget skal ankomme Trondheim klokken 20.45 fredag. Da vil Visit Trondheim ta imot passasjerene med gløgg og pepperkaker og gi informasjon om det julebyen Trondheim har å by på.

Julemarkedet i Trondheim åpner fredag 9. desember og varer til 18.desember. Foto: Rune Petter Ness