Thon Hotell Prinsen i Kongens gate i Trondheim sentrum holder julestengt. Det er likevel bra med aktivitet ved hotellet i forbindelse med oppussing i andre etasje. Tirsdag morgen så en tyv sitt snitt til å utnytte dette.

- Han kom seg inn i bakgården på hotellet via en varepassasje, og ventet til noen av håndverkerne gikk inn. Da fulgte han etter, forklarer hotelldirektør Rune Sagen.

Møtte tyven

Direktøren var intetanende om den ubudne gjesten da han kom på jobb tirsdag, men da han passerte kontoret ved siden av hotellresepsjonen - hørte han en lyd.

- Plutselig kom det en ukjent mann med et skrujern i hånda ut av kontoret. Jeg stusset over dette, tok tak i ham og rev av ham sekken, sier Sagen.

Tyven romsterte rundt i området ved resepsjonen, før han fant safen. Alt ble fanget av videoovervåkning som her er avfotografert.

Tyven sprang imidlertid ut i bakgården og Sagen fulgte hakk i hæl. Der tok direktøren en spansk en.

- Jeg ropte til tyven: «Alt er stengt her, det er bare deg og meg. Gi deg». Egentlig så stemte ikke dette. Hadde han gått fem meter lengre frem, så hadde dørene åpnet seg og han kunne ha stukket av, men han stoppet og heiste armene i været, humrer Sagen.

Hadde penger i sekken

Han tok deretter tyven med seg opp i andre etasje, og fikk hjelp fra to håndverkere til å holde ham i sjakk inntil politiet kom.

- Jeg spurte mannen om han hadde tatt safen. Han svarte da «ja», sier Sagen.

- Hadde han fått med seg mye penger?

- Det var nok 8000-9000 kroner i sekken hans, sier direktøren.

Hele opptrinnet ble også fanget av hotellets overvåkningskamera. Der kan man også se hvordan mannen iskaldt romsterer rundt i resepsjonen mens håndverkere passerer uten å skjønne at han er ute i et ulovlig ærend.

Kjenning av politiet

- Folk flest ville kanskje ikke ha reagert som du gjorde da du oppdaget tyven?

- Når slikt skjer, så tenker du ikke. Det gikk veldig fort, forklarer Sagen.

Thon Hotell Prinsen i Kongens gate i Trondheim har julestengt, men det foregår oppussing. Dette gjorde at tyven klarte å ta seg inn.

Operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt omtaler den pågrepne som godt kjent av politiet.

- Han sitter nå i arresten i påvente av avhør, sier krimvaktleder Roar Jenssen ved Sentrum politistasjon.