Den siste tiden har innbyggerne på Byåsen vært plaget av en rekke innbrudd i boder i bydelen. Natt til onsdag var det innbrudd i rundt 25 boder på Selsbakk og i 15 boder i Dalgårdveien. Beboerne på Munkvoll har også slitt med tyver i lang tid, og helgen før jul ble mange julegaver tatt.

I løpet av onsdag kveld pågrep politiet fem personer i forbindelse med saken.

- På bakgrunn av forskjellige opplysninger og tips så kom vi til en leilighet på Byåsen, der vi fant en del tyvegods, sier krimvaktleder Johan Aae til Adresseavisen.

Les også: Beboere føler seg maktesløse

Verktøy, elektronikk og våpen

I leiligheten fant politiet tyvegods av variert slag.

- Vi fant blant annet ski, verktøy, noen eldre PC-er, annen elektronikk og våpen, sier Aae.

Hvilket eller hvilke innbrudd tyvegodset stammer fra er foreløpig ikke mulig for politiet å avgjøre.

- Det er umulig å si om dette stammer fra før jul, fra innbruddet natt til onsdag eller fra andre slike hendelser, det har vært mange av dem på Byåsen den siste tiden, sier Aae, og slår fast:

- Vi har helt sikkert ikke funnet alt.

Tre stykker ble pågrepet i leiligheten, i tillegg ble to andre pågrepet på Tiller onsdag kveld, der det også ble funnet tyvegods. Alle fem er kjenninger av politiet, og sitter nå i varetekt.

Les også: - Det er skikkelig tragisk

Økte sikkerheten

Styreleder i Sameiet Munkvoll Gård, Trond Anderssen, sa til Adresseavisen onsdag at beboerne gikk frivillige nattevakter i en periode for å forsøke å få bukt med tyvene.

- Nå er det Nokas som har tatt over all overvåkning og vaktrunder, sa Anderssen. I tillegg har det kommet flere overvåkningskameraer på området.

Anderssen sa onsdag at han håpet politiet ville ta saken alvorlig etter de gjentatte innbruddene.

- Når dette skjer gjentatte ganger, er det klart vi gjerne vil sette en stopper for innbruddene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.