- Det blir fyrverkeri. Det er gunstig vindretning, og jeg ser ikke hva som kan hindre det nå, med mindre det blir noe teknisk galt, sier Odd Arne Nilsen, driftsleder i idrett, park og skog i Trondheim bydrift.

Sikkerhetssonen på Festningen utvides etter familiefyrverkeriet og vardetenningen tidligere på dagen.

- Det kan være enda bedre å se fyrverkeriet fra Marinen, Elgeseter bru, Gløshaugen og fra toppen av Bergsbakken, sier Nilsen.

Fulgte værsituasjonen

I fjor ble begge fyrverkeriene avlyst på grunn av for sterk vind. Det har hele den siste uken vært usikkert om det vil bli gode nok værforhold til å sende opp det kommunale fyrverkeriet. Det er sjette året kommunen står for festfyrverkeriet.

Tidligere lørdag sa Merethe Mauland i Trondheim bydrift at de fulgte med på værutsiktene før de konkluderte om det ble fyrverkerioppskyting.

- Bydrift, brannvesen og pyrogruppa har nylig hatt et møte hvor de fortsetter planleggingen. Det er litt mer utsatt for vind der oppe, men vi følger situasjonen tett, sa Mauland tidligere.

Dette vil man få se

Familiefyrverkeriet, som har omtrent 100 raketter og lysbomber vil vare i rundt fem minutter, mens oppskytingen ved midnatt, som har 200 effekter, vil vare det dobbelte.

Oppskytingen følger en fast regi slik at fyrverkeriet bygger seg opp mot en finale med de mest lysstyrke og spennende effektene helt til slutt.