Ulykken skjedde i Ivar Lykkes veg på Tiller i Trondheim like før klokken 11.30 mandag. Politi og ambulanse rykket ut til stedet.

Etterlyste fører

Påkjørselen skjedde i fotgjengerovergangen mellom Stormsenteret og Rema 1000, og veien var i en periode stengt.

Det var en gutt født i 1999 som ble påkjørt, og han pådro seg lettere skader, opplyser politiet på Twitter.

Føreren som skal ha kjørt på tenåringen forlot stedet etter ulykken, opplyste politiet. De etterlyste deretter den kvinnelige sjåføren på Twitter klokken 11.48:

«Vi etterlyser en nyere sort BMW 3-serie stasjonsvogn som trolig kjøres av en kvinne med langt lyst hår».

Bilfører var barfot

Vitner til hendelsen på Tiller opplyste til Adresseavisen at bilføreren i en periode oppholdt seg på stedet etter ulykken, men at hun kjørte fra stedet etter å ha fått beskjed om at hun måtte flytte bilen.

Adresseavisen fikk også opplyst at føreren satt barfot da hun kjørte bilen.

- Ja, det kan jeg bekrefte. Hun var barfot, eller hadde på seg sokker, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt.

Like før klokken 14.00 mandag meldte politiets operasjonssentral at de etter gode tips fra publikum hadde fått «kontroll på den mistenkte bilføreren».

Sjåføren manglet førerkort

- Rett etter at vi gikk ut med etterlysningen av føreren på Twitter, fikk vi et bra tips fra en som hadde vært på ulykkesstedet og som hadde bilde av registreringsnummeret på bilen, sier operasjonsleder Aaslund.

Politiet kontaktet bileieren, som kunne fortelle at det var en slektning av ham som disponerte bilen. Dette førte politiet videre i saken, og de fant etter hvert sjåføren - en kvinne i 30-årene. Hun satt fortsatt bak rattet da politiet oppsporet henne, opplyser operasjonslederen.

- Kvinnen har ikke førerkort og blir nå innbrakt, sa Aaslund mandag ettermiddag.

Politiet sikret spor på stedet etter ulykken på Tiller. Foto: Terje Svaan