To menn (34 og 46) er nå dømt i narkosaken som politiet i Trondheim startet etterforskningen av i 2015. Den siste dommen ble avsagt i Sør-Trøndelag tingrett tidligere i uka.

Ifølge rettsdokumentene i saken var opptakten til narkobeslaget ved Jonsvannet sommeren 2015, en biltur til Amsterdam. Det kom frem da 46-åringen forklarte seg i retten på onsdag. Han opplyste at initiativtager til turen var en 34 år gammel kjenning av ham bosatt i Trondheim. 46-åringen hadde leid en leiebil i Oslo, og skulle kjøre sørover.

Her er det 957 ecstasytabletter. Stoffet ble hentet i Nederland og fraktet til Trondheim.

Var lovet 120 000 kroner

Til å begynne med visste ikke 46-åringen formålet med turen, men fikk etter hvert kunnskap om at de skulle hente narkotika, hevdet han i retten. Mannen fortalte videre at han var lovet 120 000 kroner av 34-åringen for sin bistand.

De to bodde på hotell i Amsterdam i vel en uke før de fikk narkotikaen. Mennene kjørte deretter nordover via Tyskland, Danmark og Sverige over Svinesund til Norge med stoffet i bilen, ifølge dommene.

Politiet i Trondheim hadde mistanke om at 34-åringen hadde befatning med narkotika. Han ble derfor pågrepet 24. august 2015, men løslatt dagen etter. Da hadde imidlertid politiet iverksatt spaning og kommunikasjonskontroll. Etterforskningen førte spanerne til Jonsvannet hvor 34-åringen oppsøkte et narkodepot 26. august 2015, ifølge rettsdokumentene.

Hadde gjeld

Nedgravd i terrenget fant politiet en oppbevaringsboks med lokk. I boksen lå det 957 ecstasytabletter. I tillegg til partydopet lå det også to poser med et brunaktig stoff, som viste seg å være 623 gram MDMA. MDMA (3,4-metylendioksymetamfetamin) er virkestoffet i ecstasy.

Dette beslaget gjorde politiet i terrenget på Jonsvannet i Trondheim. To menn er dømt for inførsel av narkotika i forbindelse med beslaget.

34-åringen ble pågrepet noen dager senere og la kortene på bordet. 10. februar i fjor møtte mannen i en tilståelsessak i retten. Han fortalte at han hadde vært rusmisbruker siden han var tenåring, og at han forut for Amsterdam-turen hadde havnet i et rus- og spillemiljø. Siktede hadde pådratt seg gjeld og ble derfor dratt inn i forholdene som rettssaken gjaldt. Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen for å ha innført om lag ett kilo MDMA og 1000 ecstasytabletter fra Nederland. Retten fant det også bevist at han hadde solgt nær en halv kilo MDMA i løpet av august 2015. Han ble dømt til halvannet års fengsel.

I beslaget politiet gjorde ved Jonsvannet var det også 623 gram av MDMA.

46-åringen, som hadde kjørt leiebilen, ble pågrepet av politiet 11. september 2015. Han erkjente i avhør å ha vært med på turen til Amsterdam for å hente narkotikaen. I retten opplyste han i tillegg at han visste at han fraktet ecstasy fra Nederland til Norge.

Fikk 5000 kroner

Mannen er ikke narkoavhengig, men ble med på turen til Nederland ut fra et profittmotiv, går det frem av dommen. Av de 120 000 kronene han var lovet for å bli med på turen, fikk han imidlertid bare 5000 kroner for jobben, fortalte han i retten.

Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen til fengsel i ti måneder for innførselen av de 1000 ecstasytablettene.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter

I beslaget politiet gjorde ved Jonsvannet var det også 623 gram av MDMA. Foto: Politiet