Åtte deltakere var med i konkurransen, som ble arrangert under messen Smak 2017 på Lillestrøm.

Temaet for konkurransen var vinterfryd, og Baadstø laget blant annet en sjokoladeskulptur av et reinsdyr.

- Nå blir det feiring med venner og kolleger, sier Baadstø, som for første gang deltok i en slik konkurranse.

- Neste år vil jeg være for gammel til å delta, så derfor fant jeg ut at jeg skulle melde meg på, sier hun.

Svennebrev

Baadstø er Evje utenfor Kristiansand, og har svennebrev fra Tangen videregående skole i sørlandsbyen.

Lærlingtiden hadde hun ved Dromedarbakeriet i Trondheim, og hun har nå vært ansatt der som konditor i litt over ett år.

I tillegg til sjokoladeskulpturen laget hun en kake, to konfekt og tre småkaker (petit fours).

Baadstø forteller at kaken ble laget med melkesjokolademousse, nemesisbunn og jacondebunn, og hadde frysetørkede bringebør, hvit sjokoladecrunch og mandarinkreminnlegg.

Kaken var et resultat av eksperimenter og forsøk i oppkjøringen til konkurransen.

- Ettersom det er første gang jeg deltar i en konkurranse, så har jeg øvd mye og jeg var skikkelig nervøs, sier hun.

Konkurransen ble arrangert av Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Baristakunst

Dromedarbakeriet er en del av trondheimsbedriften Dromedar Kaffebar, som ledes av Preben Oosterhof.

I løpet av Smak-messen blir også norgesmesterskapet i baristakunst arrangert, og Oosterhof sier at Dromedar stiller med seks deltagere.

- Det blir avgjort i morgen, og trondheimsmiljøet gjør det veldig godt i år. I tillegg til oss har også Langøra Kaffebrenneri, Sellanraa og Jacobsen & Svart folk med i finalene, sier han.

Mani Baadstø (t.h.) sammen med konditorsjef og mentor Cathrine Nilsen ved Dromedarbakeriet. Foto: Privat
Baadstø laget en sjokoladeskulptur av et reinsdyr, en kake, konfekt og småkaker under konkurransen. Foto: Privat