Hun hadde nettopp kommet til Norge, men fikk ikke mange dagene her før livet tok brått slutt.

- Hun var en ung og smilende person, var ord som ble sagt om Mayson Ali Bakhit Osman under seremonien ved graven.

Over 100 tok farvel

På den muslimske gravplassen på Havstein kirkegård torsdag var venner og familie samlet for å ta farvel med den avdøde 20-åringen.

Over 100 eritreere og sudanesere kom fra Verdal, Levanger og Trondheim for å delta i sermonien. Mange venner av familien kom med innleid buss til Trondheim fra Levanger, hvor den unge kvinnen bodde sammen med mannen sin.

Broren kom fra Tyskland for å delta i begravelsen. Han var for sterkt preget av sorg til å si noe til Adresseavisen etter sermonien.

Søsteren til Mayson kom fra Østlandet til Trøndelag.

- Mange er svært lei seg. Dette preger miljøet, sier en venn av familien, Osman Mohammed til Adresseavisen.

Døde fredag

Mayson Ali Bakhit Osman (20) døde fredag kveld i forrige uke på Levanger sykehus. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten skal hun ha dødd av kvelning. Hennes ektemann (27), som først var siktet for drapsforsøk på kona, er nå siktet for forsettlig drap og sitter varetektsfengslet.

Ektemannen har vært i Norge i tre år og er av eritreisk opprinnelse. Han har flyktningstatus og midlertidig opphold til 2018.

Kona Mayson kom fra Eritrea til Levanger kun åtte dager før hendelsen, etter å ha søkt om familiegjenforening.

Familievennen Osman Mohammed fra Levanger forteller at det er vanskelig å forstå det som har hendt, også  for dem som kjente ektemannen.

- Ektemannen ble oppfattet som en sosial og hyggelig mann, og han hadde gledet seg veldig til at kona skulle komme til Norge. For miljøet er det som skjedde uforståelig .

Siden hun hadde vært i Norge kun i kort tid var det ikke mange som kjente henne personlig.

- Mange har møtt opp for å støtte familien, forteller Mohammed.