- Jeg er fortsatt rystet etter opplevelsen, sier Bjørn Glasø, dagen etter hendelsen på Heimdal mandag formiddag.

I VIDEOEN OVER SER DU HENDELSEN

Ble revet ut av bilen

Bjørn Glasø var på mot Heimdal sentrum i sin åtte år gamle Mercedes.

- Jeg merket noen rykk i bilen og den mistet etter hvert motorkraften. Så stoppet den. Jeg så det kom røyk ut av fronten, men jeg var ikke redd da. Plutselig kom det en mann som rev opp bildøra og sa jeg måtte komme meg ut fordi det brant bak i bilen. Da virket situasjonen litt mer dramatisk. Han trodde det var en bensinbil, og tenkte på eksplosjonsfaren. Han ville vel bare berge livet mitt, forteller Glasø.

Her ser vi bilen til Bjørn Glasø på vei mot Heimdal sentrum like før den stopper. Da visste han ikke at bilen brant. Foto: Jostein Myklebust

Prøvde å slukke selv

Han kom seg etter hvert ut av bilen, men insisterte på å ta med brannslukningapparatet han hadde liggende under setet. Det tømte han på bilens front der det var mest røyk.

- Det hjalp ingenting. Etter 30 sekunder var apparatet tomt. Like etterpå eksploderte det i motorrommet og flammene sto flere meter i været. Da sto jeg vel 10 meter unna. Det var en bra smell.

Etter få minutter kom brannvesenet. Da brant det godt i bilen og Bjørn stod i bakgrunnen og så på. Foto: Jostein Myklebust

Glad i Mercedes

Gladsø har jobbet i over 50 år i Mercedes i Danmark og ved Motor Trade i Trondheim. Like før helga hadde han vært hos Mercedes-forhandleren og fått montert en Dab-radio til ti tusen kroner. Bilen blir nå undersøkt av politiet, ifølge pensjonisten, som selv ikke ønsker å spekulere i brannårsaken.

- Interiøret var helt uskadd etter brannen. Det er Mercedes gode på. Jeg har hentet ut både fotoapparat og papirer fra hanskerommet. Alt var uskadd. Jeg håper de finner ut av hva som forårsaket brannen. Dette er slikt som skjer sjelden. Jeg ser jo i ettertid at dette var ganske alvorlig.

- Er du blitt redd for å kjøre bil etter det som skjedde?

- Nei nei. Jeg har kjørt bil i mange, mange år og det skal jeg fortsette med. Jeg har allerede fått tilbud på en nyere Mercedes.  I den skal jeg ha et mye større brannslukningsapparat.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.