Mellom 1500 og 2000 personer var innom Vassfjellet skisenter søndag. Pågangen gjorde at sjefen ble tatt litt på senga.

Pølser og kakao

Tom Eirik Hveding og Torstein Malvik var blant dem som hadde tatt med seg alpinskiene og barna ut på søndagstur. På en benk nederst i bakken slappet de av og koste seg i varmen fra sola.

- Vi er ute og nyter finværet, det er fantastisk. Vi må ha med noen godsaker, så da blir det kakao og pølse på termos. Vi har vært ute et par turer tidligere i vinter, men det er godt å få noen fine dager på slutten av vinteren også, sier Tom Eirik Hveding.

Køen avtok utover dagen. Foto: terje svaan

Topp med nysnø

- Vi skulle nok ha vært tre personer i bua i dag, sier driftslederen ved skisenteret, mens han deler ut heiskort og tar imot betaling fra dem som står i kø for å komme seg ut i bakken.

Per Eyvind Tellugen har inntatt billettbua denne søndagen. Han innrømmer at pågangen er større enn det de hadde forventet.

- Det er superfine forhold, jeg var selv ute og preparerte ute på fjellet. Vi fikk 30 cm med kramsnø som har spekt på, så det er eventyrlige forhold. Det er rett og slett påskestemning, også i fjellheisen som dekker de siste 700 meterne opp mot fjellet har kjempeforhold. Det er godt å se at det endelig ble vinter igjen, sier Tellugen.

Per Eyvind Tellugen er driftssjef i Vassfjellet skisenter. Foto: terje svaan

Blir nesten ikke bedre

- Vi har vært på fem seks alpinturer tidligere i vinter, sist helg var vi på familietur til Åre gjennom jobb, forteller Torstein Malvik.

Sønnen Axel, på seks år, som var med på turen forteller om fine forhold da han kjørte rødløypa i Bjørnen. Også i dag var han med pappa på ski.

Hvor lenge skal dere være i bakken?

- Vi blir her i hele dag, skyter seksåringen inn, før pappa rekker å svare.

-Det er fint nå, det blir nesten ikke finere enn dette, legger Torstein Malvik til.

Det er greit å få litt bistand i skiheisen når du er liten. Foto: Terje Svaan