Tirsdag ettermiddag kjørte Marvin Ulseth og kameraten Michael Vikan rundt på Møllenberg på jakt etter BMW-en, som ble stjålet natt til lørdag da den sto parkert utenfor Trondheim paintball ved Dora.

- Jeg har lett i timesvis siden lørdag. Vi fant den på Møllenberg. Skiltene var byttet, men jeg kjente den igjen. Jeg ringte politiet, men da begynte bilen å kjøre. Vi prøvde å få tyven til å stoppe ved å tute og sperre den inne, men føreren nektet å stoppe, sier Ulseth.

Jaktet på sin stjålne bil

- Hva skjedde da?

- Da ble det biljakt, sier 21-åringen.

Med politiet på tråden la han seg på hjul etter sin stjålne bil. Ferden gikk forbi Gløshaugen og Studentersamfundet og inn på området foran St. Olavs Hospital.

- Han nektet å stoppe, sier Ulseth.

Jakten fortsatte ned Klostergata og til Trondheim spektrum. Der stoppet BMW-en opp.

- Vi gikk da ut av bilen for å få tyven ut av bilen, men da rygget han og kjørte fra oss. Heldigvis kjørte han da rett mot politibilene som hadde rykket ut, og fanget seg selv, sier Ulseth, og legger til:

- Det satt også en dame i bilen. Hun prøvde å komme seg ut. Det virket ikke som om hun ville være en del av det som skjedde.

Kolliderte med parkert bil

Etter at politiet hadde tatt over jakten på den stjålne bilen, stoppet ferden i en bakgård i Magnus den godes gate - en sidegate til Elgeseter gate. Der kolliderte BMW-en i en parkert bil.

- Bilen min har fått en skade i frontfangeren. Den har også to punkterte forhjul - sikkert etter å ha kjørt over fartshumpene ved Samfundet.

- Du er glad i BMW-en din?

- Ja, det er en 99-modell som er importert fra Tyskland. Det er en bil folk vil ha, sier 21-åringen, som til daglig jobber som daglig leder ved Trondheim paintball.

For å snevre inn søket etter den stjålne bilen sin, fikk han hjelp av bomselskapet.

- Bilen var registrert flere ganger i bomringen på Tunga og Nardo, sier 21-åringen om årsaken til at de lette etter bilen akkurat på Møllenberg.

Skal avhøres

- Vi har kontroll på to personer i den stjålne bilen - en mann og en dame. Mannen er en kjenning av oss, sa operasjonsleder Bernt Tiller til Adresseavisen klokken 13.30 tirsdag.

Mannen i 40-årene og kvinnen i 20-årene ble innbrakt til politistasjonen. Ifølge krimvaktleder Ole Devle ved Sentrum politistasjon er begge mistenkt for biltyveri og skal avhøres i løpet av tirsdag kveld.

- Vi har tatt blodprøver av mannen som førte bilen, men har ikke fått gjort noe avhør foreløpig ettersom han ikke er i form til det, sier Devle til Adresseavisen ved 20.30-tiden.

Skade: Bilen fikk skade i frontfangeren da den kolliderte. Foto: Vegard Eggen