- 150 sykler kjøres ut til sesongen begynner 1. april. Den avsluttes igjen 1. november, sier ingeniør Kjetil Haarberg Trondheim bydrift.

Han har ansvaret for å følge opp bymøbelavtalen med selskapet Clear Channel. Den omfatter levering, drift og vedlikehold av leskur, gatetoaletter og bysykler i Trondheim kommune.

Jobber med nytt anbud

Lørdag kunne de som var i byen se lastebiler frakte sykler ut av vinterdvalen og frem til de 20 stativene som står klare. Ordningen er så populær at det neste år skal bli tre ganger så mange sykler og stativer i byen.

- Det har vært en markant økning i bruken hvert år, og vi ber derfor om flere sykler i anbudet, sier Haarberg.

Den reklamefinansierte ordningen er et samarbeid mellom Clear Channel og Trondheim kommune. I 2015 var det over 27 000 uttak av sykler fra de ulike stativene, og ifølge Haarberg økte tallet i 2016.

Ny kontrakt skal skrives til høsten, og det jobbes nå med å utarbeide et anbud.

Vil ha 750 sykler

Da Adresseavisen skrev om bysykkelordningen i fjor sommer, ble det sagt at den skal utvides til å dekke en større del av byen.

- Vi ber om tilbud på en tredobling av dagens ordning, til 60 stasjoner og 500 sykler i 2018. De nærmeste årene deretter ønskes kapasiteten økt til rundt 750 sykler, sa prosjektleder Åse Karen Søreng for reklamefinansierte bymøbler i Trondheim kommune den gang.

Clear Channel jobbet lørdag med å kjøre ut bysyklene. Foto: Torsten Hanssen