Det er NRK som melder at Olsø nå er inne til avhør med Økokrim angående Kystad-saken.

Det er ikke klart hvor lang tid avhøret av Olsø vil ta, men tirsdagens avhør av blant annet ordfører Rita Ottervik, samt andre politikere tok mellom tre og fire timer.

Økokrims statsadvokat vil onsdag ikke si så mye om hvordan arbeidet går:

- Vi kan ikke gå ut med detaljer i vårt etterforskingsarbeid, og vi har da ikke noe substansielt å legge til utover det som ble uttalt i går, skriver Helene Bærug Hansen i en SMS til Adresseavisen onsdag formiddag.

LES OGSÅ: Dette er Kystad-saken i korte trekk

- Tidlig fase

Økokrim bekreftet tirsdag at de blir i Trondheim i alle fall til onsdag.

- Vi er her, og vi vil ta en del avhør, sa Bærug Hansen ved Økokrim.

Hun ville ikke si noen om hvor mange avhør det er snakk om, hvor mange etterforskere de har på saken, eller om de gjør andre etterforskningsmessige skritt enn avhør.

- Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen. Vi vil ha klarhet i hva som faktisk har skjedd, og bekrefte eller avkrefte den mistanken som foreligger, sa statsadvokaten.

- Er det noen som har status som siktet?

- Vi går ikke ut med hvem som eventuelt er siktet i denne saken, sier hun.

Det var på bakgrunn av kommuneadvokatens rapport at kommunen valgte å anmelde saken til politiet. I mellomtiden gjorde statsadvokaten en egen vurdering av saken.

Les Olsøs kommentar til kommuneadvokatens rapport: - Jeg er overrasket

Økokrim

Fredag meldte Økokrim at de har startet etterforskning:

«Økokrim har på bakgrunn av de opplysninger som er kommet frem i pressen, og etter anmodning fra statsadvokaten i Trøndelag besluttet etterforsking i den såkalte Kystad-saken», meldte Økokrim da.

Les også: Professor: - Vanskelig å bevise påvirkningshandel