Politiet i de største norske byene og ved Oslo lufthavn bevæpner seg etter angrepet i Stockholm.

Det var politimester Moe som tok beslutningen om at politiet i Trøndelag skal bære våpen midlertidig. Det skjedde etter at han hadde vært i kontakt med Politidirektoratet fredag ettermiddag.

Følg vårt livestudio her.

- Uavklart situasjon

- Det er fremdeles en helt uavklart situasjon, og jeg har besluttet at politiet skal bevæpnes fram til vi vet mer. Vi vil gjøre en løpende vurdering av hvilke konsekvenser situasjonen i Stockholm har for trusselvurderingen i Trøndelag. Fremdeles er det mange usikkerhetsmomenter, understreker politimester Nils Kristian Moe.

Han sier politiet sannsynligvis ikke vil ta en ny vurdering av hvorvidt politiet fortsatt skal være bevæpnet før mandag.

At politiet bevæpnes betyr at patruljerende, uniformert politi vil bære våpen.

- Vil politiet også patruljere mer?

- Vi har ikke kalt inn ekstra mannskaper per nå.

- Veldig vanskelig å forutse

- Er denne typen aksjon noe politiet i Trøndelag har øvd på?

- Vi prøver å legge opp treningen så realistisk som mulig. Vi tilpasser handlingsmønsteret ut i fra hvilke situasjoner som kan oppstå. Når det er sagt, noe som dette er veldig vanskelig å forutse, sier Moe.

Moen sier at når en slik hendelse skjer, er det god kommunikasjon internt i politiet.

- Vi prøver å få så mye informasjon vi kan, og vi vurderer denne etter beste evne. Når situasjonen er så uavklart som den er i Stockholm nå, mener jeg det var best å være føre var.

- Ekstra årvåken

- Hva kan du si til trøndere som blir bekymret når nabolandet opplever et slikt angrep?

- Folk bør oppføre seg som vanlig, men man kan være ekstra årvåken i store folkemengder og overfor mistenkelige kjøretøy og personer. Men det er ikke noen grunn til å være veldig bekymret og redd, sier politimester Moe.

Tema i Rosenborg

Sikkerhetssjef Arne Engtrø i Rosenborg har i utgangspunktet god kontroll før toppkampen mot Molde lørdag. Men angrepet i Stockholm vil også bli diskutert før kampen mot moldenserne.

- Jeg har jo lagt merke til det som er skjedd i Sverige, og dette blir nok også tatt opp når vi diskuterer sikkerheten på møtet før kampen. Vi har jo uansett litt ekstra oppmerksomhet rundt disse kampene, og det at politiet er bevæpnet har skjedd før. At politi er til stede gir bare ekstra trygghet, sier Engtrø.

Sikkerhetssjefen gleder seg til kampen mot Molde, men sier at nok vil være litt ekstra skjerpet.