Mandag ble det funnet en bombe på Lade, og av hensyn til sikkerheten sperret politiet av et område med en radius på 330 meter ved Obs City Lade.

Bomben ble funnet i forbindelse med gravearbeid på stedet, og Forsvaret ble tilkalt for å uskadeliggjøre bomben som trolig er en tilsvarende bombe som ble oppdaget i Trondheim før helgen.

- Mistanke om flere bomber

Ved 23.30-tiden mandag kveld opplyser politiet at bomben er uskadeliggjort av Forsvarets bombegruppe, sikret og fraktet bort.

- Den oppbevares nå på et trygt sted på Værnes. Tirsdag fraktes den videre til Forsvarets anlegg i Leksdalen hvor den destrueres, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

Haakon VII's gate ved Håkon Magnussons gate var stengt i et par timer, men veien ble ved 23-tiden åpnet for trafikk igjen, melder Statens vegvesen.

- Men området er fortsatt avsperret og Forsvaret skal fortsette å søke tirsdag. Det er mistanke om at det kan være andre bomber eller tilsvarende gjenstander som bør fjernes, opplyser Handegard ved politiet.

Detter er den granatlignende gjenstanden som er funnet på Lade.

Også fredag ettermiddag ble det funnet en bombe i samme område.

Funnet i samme masser

På fredag kom Forsvarets bombegruppe til Lade og hentet det første objektet. Forsvaret konkluderte da med at bomben var stabil, slik at den kunne fraktes til Leksdal skytefelt i Stjørdal for å bli uskadeliggjort der.

- Ble bomben på fredag funnet på samme sted som den som ble funnet i dag?

- Den er funnet i de samme massene, men nå ligger den på en litt annen plass. Den ble funnet i forbindelse med graving, sier innsatsleder Anne Birgitte Arras.

Bomben som ble funnet på fredag inneholdt trolig 25 kilo TNT. Den ble funnet på stedet hvor det nå bygges en ny bydel mellom City Lade og det nedlagte

Forsvaret er kontaktet av politiet etter at det ble funnet en granat i forbindelse med gravearbeid.
Anne Birgitte Arras er politiets innsatsleder på stedet mandag ettermiddag.