Norges nasjonaldag omhandler stort sett pølse, kaker, brus og lek for barna, som kanskje ikke kan alle paragrafene i grunnloven. Derfor er det naturlig at softis med strø på er svaret når vi spør barna om hva som er høydepunktet med 17. mai.

Del dine 17.mai-bilder med adressa.no

- Pizza er best

Slik er det nødvendigvis ikke. Hvis barna svarte helt ærlig da.

- Nei, pizzaen var best! roper sju år gamle Thomas Grytten med et stort glis når storesøster Julie fremhever isen som dagens største opptur.

For tvillingene Christoffer og Tobias Lie-Jensen på fem år handlet det meste om hvordan de kom seg til byen fra sitt bosted på Byåsen.

- Det var gøy å ta trikk, sier de.

STORT BILDEGALLERI: Se din skole i barnetoget

- Spilte trommer

Kanskje var det mest stas for Linus Lindblas Sande å se et 12 år gammelt Rosenborg-bilde av Per Ciljan Skjelbred i aksjon mot Real Madrid. I Nordre gate var det i hvert fall bildeutstillingen av fotballaget som opptok hans interesse da han var ute og gikk med foreldrene og lillebror Elliot.

For tredjeklassingen Sondre Thorgaard var det nok stas å få spille baryton i toget, mens lillesøster Edda stolt fulgte med. Andreas Arnøy (12) fra Nardo spilte trommer.

- Jeg har spilt trommer siden jeg var fem år, så jeg var ikke nervøs for å spille i toget, sier han.

Andreas Arnøy (12) fra Nardo: Trommeslageren fra Nardo gikk ut av toget i Nordre Gate. Da var den rutinerte unggutten sliten etter å ha gått helt hjemmefra. - Jeg har spilt trommer siden jeg var fem år, så jeg var ikke nervøs for å spille i toget, sier han.
John Creyl (13) og lillebror Mathias (5): Gutta boys fra Lade kikket på mellomstemann Daniel på ni år gå i toget. John hadde ikke anledning til å gå selv, men skal gå neste år. Det skal også Mathias, som gleder seg til å gå i sitt første tog neste år.
Riccardo Manum (4,5 år): Dagen er reddet! En litt sjenert unggutt var veldig klar på at Spiderman-ballongen, den skulle han ha. Bestefar Fredrik sørget for at den lille gutten stolt kunne gå gjennom Nordre gate med den tøffe ballongen.
Christoffer (t.v.) og Tobias Lie-Jensen (5 år): Tvillingene fra Byåsen hadde tatt trikken ned til sentrum, noe som definitivt var dagens høydepunkt. Det var nok ikke helt ueffent å få seg en softis i Dronningens gate etterpå heller - med strø naturligvis.
Kristin Haarberg (12): Åsvang-jenta ventet på mat etter en lang dag i toget. - Det var kjempemoro og hyggelig, sier hun.
Julie Grytten (10) og Thomas Grytten (7): Søskenparet koste seg, men var uenige om hva som var dagens høydepunkt. Julie syns isen var best, mens Thomas avbrøt: - Nei! Pizzaen var best!
Linus (6) og Elliot Lindblad Sande (2): Når vi skal fotografere søskenparet, trekker Linus mot Adresseavisens bildesamling av Rosenborg i Nordre gate. Det var ikke helt tilfeldig, for Charlottenlund-spilleren er fotballfrelst. Dessverre - eller kanskje heldigvis - var han ikke med faren på Rosenborg-kampen på 16. mai. Det endte med 1-2-tap for Tromsø.
Sondre (3.klasse) og Edda Thorgaard (1.klasse): Det gikk fint å gå i barnetoget, der Sondre spilte baryton. Edda må vente to år til før hun kan spille, men hun vet ikke hva hun kommer til å spille ennå. Begge to skal få så mange is de klarer. Sondre tror han klarer fire. Edda mener hun ville spydd av 34 is.