Dette er ukesmenyen (alle priser for to):

Mandag: Spinatsuppe med egg: 25 kroner

Tirsdag: Omelettwraps: 25 kroner

Onsdag: Seibiff med løk: 43 kroner

Torsdag: Pasta di Parma med en vri: 35 kroner

Fredag: Karrigryte med erter: 44 kroner

Lørdag: Ovnsbakt makaroni- og brokkoligrateng: 44 kroner

Søndag: Koteletter med grønnsakmos: 45 kroner

Oppskriftene kommer under bildet.

Dette er favorittmatvarene til Arman

Gratengen i stekeovnen

Nav-rådgiver Arman Vestad har satt sammen menyen og understreker at han er ganske god på priser, men ingen mesterkokk. Dette er relativt enkle retter.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Billig mat er ikke det samme som «søppelmat»

Oppskrifter:

Mandag: Spinatsuppe med egg

Vann: 8 dl

Hønsebuljong: 1 terning

Smør: 10 g

Løk: 1 stk.

Spinat, frossen: 450 g

Hvetemel: 1ss

Ekstra lettmelk: 2 dl

Egg, kokt: 4 stk.

Knekkebrød: 4 stk.

Smør: 20 g

Slik gjør du:

1. Sett eggene til koking.

2. Kok opp vann og hell over buljongen, la den løse seg opp.

3. Bruk gjerne vannkoker og hell over i litermål.

4. Fres løken sammen med smøret. Tilsett spinaten sammen med buljongvannet.

5. Rist melet sammen med melken i en tett beholder, og hell over suppen.

6. Når suppen koker opp, vil du merke at den blir tykkere, på grunn av melet. Jo mere mel, jo tykkere suppe. La det småkoke i 10 minutter.

7. Smak til med pepper og muskatnøtt, hvis ønskelig.

Lørdagsmiddag: Rådgiver Arman Vestad spiser selv maten han anbefaler andre. Han mener den er god, næringsrik, sunn og billig.

Tirsdag: Omelettwraps

Egg: 5 stk.

Havregryn: 30 g

Smør: 10 g

Hodekål, revet: 20 g

Gulrot, revet: 1 stk.

Slik gjør du:

1. Pisk sammen egg og havregryn.

2. La det stå å svelle litt, mens du kutter opp grønnsakene.

3. Smelt smøret i en panne på middelshøy varme.

4. Hell over eggeblandingen. Du kan enten steke den på lav varme med lokk over, eller steke den på litt høyere varme og snu den etter hvert.

5. Når den er fast, er den klar til servering.

Grønnsakene kan enten serveres stekt eller rå inni omelettwrapen.

Middagslaging: Arman Vestad på eget kjøkken, men han innrømmer at det er kona som lager de fleste middagene.

Onsdag: Seibiff med løk

Seiblokk: 400 g

Hvetemel: 2 ss

Smør: 20 g

Litt salt og pepper

Poteter, kokt: 500 g

Løk: 1 stk.

Brokkoliblanding, frossen: 400 g

Slik gjør du:

1. Kok poteter og grønnsakene i hver sin kjele. Ha litt salt i kjelen med grønnsaker.

2. Mens du venter på at dette skal koke, kan du starte med å vende fisken i mel.

3. Skrell løken, og hakk den opp i skiver. Ha litt smør i panna og stek dem på middels til høy varme.

4. Ha litt mer smør i den samme pannen og legg fisken ved siden av løken.

5. Kvern litt salt og pepper over fisken og løken. Fisken kan stekes i ca. 2 minutter på hver side.

6. Potene kokes i ca. 15–25 minutter, til de kan stikkes lett gjennom.

7. Grønnsakene kokes bare noen minutter, til ønsket konsistens. Hell av vannet på potetene og grønnsakene og server sammen med fisken og løken.

Har du litt smør til overs, er dette kjempegodt smeltet over potetene.

Torsdag: Pasta di Parma med en vri

Pasta di Parma: 1 stk.

Ekstra lettmelk: 6 dl

Smør: 2 ss

Gulrot, hakket: 2 stk.

Erter: 250 g

Tomater: 2 stk.

Bogskinke: 250 g

Slik gjør du:

1. Kok opp posen med Pasta di Parma, slik som anvist på pakka.

2. Mot slutten av kokingen, kan du tilsette kuttet gulrøtter, erter, tomater i båter og strimlet kokt skinke.

For et enda billigere måltid, kan du tilsette frosne grønnsaker istedenfor ferske. Disse er like god på smak, og inneholder minst like mye vitaminer og mineraler som dem i grønnsakdisken.

Fredag: Karrigryte med erter

Kyllingkjøttdeig: 1 pk.

Løk: 1 stk.

Erter: 1 boks

Paprika: 1 stk.

Karri: 1 ts.

Pepper

Salt

Paprikapulver: 2 ts.

Fullkornsris: 125 g

Slik gjør du:

1. Kok ris – følg anvisningene på pakka

2. Kutt paprika og løken i stenger eller biter

3. Stek kyllingkjøttdeig sammen med løken

4. Ha alt det du har laget over i en gryte

5. Ta nesten alt av søet fra hermetikkboksen som ertene er i, og tøm i gryta (3/4)

6. Ta ertene over i gryta

7. Krydre med paprikapulver og karri. Rør godt om. Smak til med salt og pepper

La stå å småkoke med eller uten lokk i 20 minutter. Server med ris.

Lørdag: Ovnsbakt makaroni- og brokkoligrateng

Dagens middag: Brokkoli- og skinkegrateng til cirka 20 kroner per person.

Makaroni, fullkorn: 200 g

Egg: 3 stk.

Bogskinke: 250 g

Brokkoli: 2/3 av hel 1.

Fløte: 0,5 dl

Melk: 1 dl

Ost: 50 g

Slik gjør du:

1. Sett oven på 195 grader

2. Kok makaroni etter anvisning på pakka

3. Kutt opp brokkoli i små buketter

4. Pisk sammen 3 egg og ha i litt melk og fløte

5. Ta alt over i en bolle og rør rundt

6. Ta alt deretter over i en ildfast form

7. Ha ost på toppen, enten med høvel eller revet

8. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter

Søndag: Koteletter med grønnsakmos

Koteletter: 3 stk.

Grønnsaker, lapskausblanding, frossen: 800 g

Smør: 20 g

Salt, pepper og kruspersille

Slik gjør du:

1. Stek kotelettene på middelshøy varme i smør. Kvern litt salt og pepper over.

2. Kok opp lapskausblandingen til de er møre.

3. Hell av vannet på grønnsakene, og la dem ligge i kjelen, tilsett en skive med smør.

4. Bruk stavmikser til å lage en jevn og myk grønnsakmos.

5. Smak til med salt og pepper.

Servers gjerne med litt kruspersille på toppen.