Funnet skjedde under graving på tomta til nye Lade skole, opplyser Trondheim kommune.

Funnet førte til at gravearbeidet på stedet ble stanset og gjenstandene sikret. Både Forsvaret og et privat firma som har kompetanse på krigsetterlatenskaper er kontaktet.

Det skal være funnet små gassflasker på størrelse med en halv liter, salve og andre medikamenter.

Funnet skjedde torsdag

– Forsvaret har opplyst at det som er funnet, ikke er eksplosiver. Vi jobber med å finne ut hva innholdet er og om det kan ha andre helse- eller miljøskadelige effekter, sier miljøsjef Marianne Langedal i Trondheim kommune.

- Funnet skjedde sist torsdag, opplyser Morten Marøy, prosjektleder i Trondheim Eiendom.

- Basert på tidligere kunnskap og erfaringer er det grunn til å tro at gjenstandene kommer fra et sykehus som muligens var knyttet til Lade flyplass, sier Marøy.

Lade flyplass ble anlagt av den tyske okkupasjonsmakten i 1940, men stengt i 1965.

Identifiserer først

- Den første tanken som slår en når gravemaskinene slår i noe hardt, er jo at det kan være gamle eksplosiver. Både vi og forsvaret ble derfor informert raskt, sier Marøy, som forteller at det ikke er mange gjenstander som foreløpig er funnet.

- Vi skal ha et møte tirsdag der vi diskuterer videre framdrift. Nå må vi finne ut hva dette er, og håndtere det på korrekt måte. Vi rører ikke området før vi vet hva vi har med å gjøre. Om det viser seg at dette er ufarlig, fortsetter vi som før. I motsatt fall må vi være svært forsiktige.

Han opplyser at gjenstandene nå er sikret inne på anleggsområdet.

Etter at gjenstandene er identifisert, vil de bli fjernet, og arbeidet på selve skolebygningen vil fortsette ettersom funnstedet befinner seg i en viss avstand til bygningen, ifølge kommunen.