Litt over klokken 21.00 torsdag kveld brøt det ut brann ved Heidrunsenteret i Bispegata i Trondheim. Nødetatene kom raskt til stedet, og klokken 21.30 meldte politiet via Twitter at brannen var slukket.

Kvinne mistenkt

Fredag morgen forteller politiet at en person har status som mistenkt i saken.

- En kvinne er mistenkt for å stå bak brannen. Noe mer ønsker vi ikke å si foreløpig, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidsitrikt.

Sju personer evakuert

Sju beboere som bodde på senteret ble evakuert, opplyste operasjonsleder Anlaug Oseid ved Trøndelag politidistrikt torsdag kveld.

Ifølge operasjonsleder startet brannen i ett av rommene.

- Brannen utløste sprinkleranlegget, så det har blitt en del vannskader. Vi kjenner foreløpig ikke til brannårsaken, men er i gang med avhør av beboerne nå, sa Oseid til Adresseavisen torsdag kveld.

Lavterskeltilbud

Det er foreløpig uvisst om de evakuerte beboerne kan flytte inn på rommene sine igjen. Det vil brannvesenet ta en vurdering på i løpet av kvelden.

Heidrunsenteret er et kommunalt lavterskeltilbud for bostedsløse kvinner over 18 år med rusproblematikk. Det er 6 sengeplasser ved natt - kriseavdelingen. Kvinnene kan selv oppsøle senteret og be om kriseplass.

I tillegg har senteret  7 hybler i 2.etg og 3.etg, alle med bo- og tjenesteavtaler.