Da Mai Helen Reksen var ute på joggetur i halvfiretiden natt til torsdag oppdaget hun at det hang et naziflagg på hovedflaggstanga ved Byåsen barneskole.

- Jeg synes det var veldig ubehagelig. Jeg bor like i nærheten og jeg ser det henger der fortsatt, forteller hun.

- Så du noen i nærheten?

- Nei. Det var helt folketomt. Jeg kan ikke forstå hvem som har gjort dette.

Mai Helen Reksen (18) oppdaget naziflagget på Byåsen skole da hun var ute på joggetur. Foto: Mai Helen Reksen

- Uakseptabelt

Adresseavisen tok kontakt med politiet som umiddelbart sendte en patrulje. Da de ankom Byåsen skole ble flagget fjernet fra flaggstanga og sikret i en bevispose.

- Dette er uakseptabelt og det var ingen tvil om at dette skulle fjernes. Det vil bli igangsatt etterforskning for å finne ut hvem som står bak, sier innsatsleder Anders Sjøtrø til Adresseavisen.

- Veldig spesielt

Etter at naziflagget var fjernet heiste politipatruljen opp det grønne miljøflagget som pryder flaggstanga til vanlig. Selv om politiet av og til finner nazi-symboler rundt om i byen mener de dette var noe helt utenom det vanlige.

- Dette var ikke et lekeflagg og det var heist opp på en barneskole. Det er veldig spesielt. De som har gjort dette har dessuten tatt seg god tid. Det var ordentlig gjort, så vi håper noen kan ha sett noe. Vi ønsker svært gjerne tips i saken, sier innsatslederen.

Politiet fant det grønne miljøflagget like i nærheten og heiste det når naziflagget var trygt oppbevart i en bevispose. Foto: Frank Lervik

Straffbart

Offentlig bruk av hakekors rammes i Norge av straffelovens paragraf 185:

Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år....Som ytring regnes også bruk av symboler.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.