SVs kommunalråd Ottar Michelsen er uroet over at det stadig er flere barn som lever under fattigdomsgrensa i Norge.

I statsbudsjettet for 2017 kuttet regjeringen, med støtte fra KrF og Venstre, barnetillegget for uføre med fem millioner kroner, bare 150 000 kroner av dette gjelder familier i Trondheim.

- Usosialt kutt

- Dette kuttet i barnetillegget er et usosialt og smålig kutt som målrettet rammer uføre med barn, sier Ottar Michelsen som har fått med seg sentrum-venstrepartiene på å be rådmannen komme tilbake med et forslag om hvordan kuttet kan kompenseres lokalt.

- Tilskudd til uføre er en nasjonal oppgave, men vi kan ikke sitte uvirksomme og se på at noen av de mest utsatte rammes av slike kutt.

Michelsen ser for seg at det kan gjøres gjennom at NAV identifiserer de familiene det gjelder og lager en egen tilskuddsordning.

Initiativtaker i SV er vara til bystyret, Mona Berger, som var fraværende. Hun har jobbet for dette en god stund.

- Barn som vokser opp i familier med uføre foreldre, som har stå store helseproblemer at de står utenfor arbeidslivet fra før, er en gruppe barn som er utsatt, poengterer hun.

Bystyret ba derfor rådmannen kartlegge hvor mange familier som er rammet av kuttet i barnetillegg for uføre i Trondheim.

Ifølge svaret fra rådmannen er det en liten oppgang av antall uføre med barnetillegg de siste tre årene, i mars 2017 gjelder det ca 650 stykker.

Skeptisk

- I praksis går Trondheim her inn og retter opp i de økte ulikhetene regjeringa skaper. Jeg tror ikke noen andre kommuner har vært så tydelige før, sier Michelsen til Adresseavisen.

I sitt svar er rådmannen mer skeptisk til om det er mulig å få det til innenfor dagens nasjonale ordning.