Tidligere i uka skrev Adresseavisen at gjennomkjøringsforbudet i Innherredsveien ikke var i gang på grunn av en forsinkelse i leveranse av veiskiltene. Nå er skiltene på plass, og bilister som kjører rett fram i krysset ved Rosendal kino kan risikere å bli bøtelagt.

Kollektivtrafikk er unntatt

Senioringeniør Randi Trøan i Statens vegvesen forteller at skiltene kom på plass i løpet av torsdagen. Etter hvert vil underskiltene på skiltene for påbudet erstattes med riktig tekst og størrelse.

- Svingepåbudet i krysset gjelder alle trafikanter bortsett fra buss, taxi, og moped, opplyser Trøan.

Hun påpeker at unntaket ikke gjelder for eksempel elbil og motorsykkel.

Vil gjennomføre kontroller

Politioverbetjent Håvard Tømmervold i Trøndelag politidistrikt forteller at skiltet håndheves fra og med i dag, og at man må påregne at det blir gjennomført kontroller etter hvert.

- Blir det stor gjennomkjøring, vil vi utføre organiserte kontroller i nær framtid. Hvis alle oppfører seg som de skal, så har vi andre prioriterte oppgaver vi vil gjennomføre.

Dersom man ikke følger svingepåbudet, risikerer man et forenklet forelegg på 5350 kroner, opplyser Tømmervold.

I rute med arbeidet

- Det er satt opp mye sperringer langs veien. Vi oppfordrer bilister og syklister til å følge nøye med, det er mye anleggsarbeid og vi har ikke åpnet for sykkelvei ennå.

Sykkelvei og andre endringer knyttet til prøveprosjektet for miljøgate i Innherredsveien er forventet å være på plass innen 14. juli.

- Vi er i rute med det resterende anleggsarbeidet, forteller Trøan.